Netwerk burenhulp

VRIJWILLIGER  WORDEN OF EEN MAATJE GEZOCHT?
BURENHULPNETWERK  MAASBRACHT, BRACHTERBEEK, LINNE en STEVENSWEERT LEGT DE VERBINDING
(ook inwoners van de andere kernen van Maasgouw worden geholpen, die waar mogelijk verwezen worden naar de betreffende burenhulp  in hun kern).

U kunt contact opnemen met het Burenhulpnetwerk . Het Burenhulpnetwerk bestaat geheel uit vrijwilligers.  Coordinator Marijke Wilms is bereikbaar via tel: 0651883616 of via WhatsApp of  email: marijkewilms1@gmail.com

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Burenhulp is van oudsher al erg belangrijk voor iedereen. Iemand heeft hulp nodig en iemand wil iets doen voor een ander. Gelukkig gebeurt dit al op grote schaal vanzelf. Soms is deze hulp niet altijd beschikbaar doordat de familie of vrienden te ver weg wonen en er geen contact met de buren is.

Sinds enige tijd is er ook een georganiseerde Burenhulp in de kernen Maasbracht, Brachterbeek en Linne, en nu ook in Stevensweert.  Middels netwerken worden mensen bij elkaar  gebracht. Vanuit het Burenhulpnetwerk worden diensten aangeboden in de meest brede zin van het woord, voor alle leeftijdsgroepen en door alle leeftijdsgroepen. Inmiddels is er een team van 25 vrijwilligers die ingezet kan worden bij dit Burenhulpnetwerk waar momenteel  aan 20 mensen hulp wordt geboden.
Eigenlijk kun je zeggen dat er voor elk wat wils is. Marijke Wilms, vertelt dat er voor elke persoon gezocht wordt naar de juiste invulling, zowel voor vrijwilligsters als voor de hulpvragers.
Na aanmelding wordt er een afspraak gemaakt met voor een kennismakingsgesprek, waarbij gekeken wordt naar ieders mogelijkheden en wensen. Vervolgens komt er samen met de contactpersoon een kennismaking tussen de vrijwilliger en de hulpvrager, waarbij gekeken wordt of er van beide zijden een “match” is. Van daaruit worden beide als het ware buren van elkaar en kan men zelf de afspraken maken.
De vrijwilligster geeft aan wat zijn mogelijkheden en wensen zijn om burenhulp te geven , denk hierbij aan beschikbaarheid in tijd en de mogelijkheden zoals het  samen willen wandelen, op bezoek te gaan bij kinderen of ouderen, of graag creatief bezig willen zijn of juist samen naar de markt gaan of iemand willen begeleiden met de computer.
Degene die graag hulp heeft kan aangeven waarmee hij of zij mee geholpen is om zo gemakkelijker en plezieriger de dag invulling te geven. Denk hierbij aan een bezoekje brengen aan elkaar,de hond uitlaten, boodschappen doen,  vervoer naar een vriend of vriendin, een spelletje doen, de post ophalen, samen naar de markt gaan, een klusje doen, hulp bij het instellen van de laptop of telefoon.

Niets is onmogelijk geeft Marijke aan, er wordt voor iedereen naar mogelijkheden gezocht en daar waar er niet gelijk een oplossing is wordt hier wel naar gezocht of doorverwezen.