Gratis informatiebijeenkomsten en workshop over geld en administratie in Maasgouw

Bibliocenter Maasgouw organiseert in oktober en november  gratis toegankelijke informatiebijeenkomsten voor inwoners van de gemeente Maasgouw op het gebied van geldzaken.
Er zijn informatiebijeenkomsten in Maasbracht en Heel over Kindertoeslagen en Veilig Internetbankieren. Er is een informatiebijeenkomst over Veilig Internetbankieren in Thorn en de workshop ‘Waar blijft mijn geld?’ in Maasbracht  en Heel. De bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.  Zie hieronder het overzicht met alle details. 

img

Informatiebijeenkomst Kindertoeslagen

Een kind op komst? Waar en hoe vraag je kinderbijslag aan? Gaat je kind naar de opvang, hoe vraag je kinderopvangtoeslag aan en wanneer heb je daar recht op? Welke kindertoeslagen kun je precies aanvragen en wanneer kun je die aanvragen? Er is ook een korte presentatie van Stichting Leergeld.

Maasbracht – dinsdag 4 oktober van 19.00 tot 21.00 uur bij Buurtcentrum De Spil, Suikerdoossingel 55

Informatiebijeenkomst Veilig Internetbankieren

Bibliocenter organiseert samen met de RegioBank / Grispen-Küppers Assurantiën & Financieringen een informatiemiddag over Veilig Internetbankieren. Medewerksters van Grispen-Küppers / RegioBank laten je zien hoe criminelen te werk gaan en wat je kunt doen om te voorkomen dat zij bij jouw bankgegevens kunnen. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen. 

Thorn – donderdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 bij Cultuurhuis, Wijngaard 8 in Thorn 

Workshop ‘Waar blijft mijn geld’

“Aan het eind van mijn geld houd ik altijd een stukje maand over”. Als je dit herkent, doe dan mee aan de workshop ‘Waar blijft mijn geld’. Tijdens deze workshop leer je een kasboek en een jaaroverzicht van je vaste lasten te maken. Inzicht in je uitgaves en inkomsten zorgt voor zuiniger leven en voor orde in je portemonnee.

Maasbracht – dinsdag 18 oktober van 19.00 tot 21.30 uur bij Baekerhoes, Kerkstraat 1

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan door de site  te bezoeken van Bibliocenter Maasgouw, of te mailen naar Carien van Eijden via cvaneijden@bibliocenter.nl of haar te bellen via 06-20420823. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?
Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Bronvermelding: DeltaLimburg.nl

Print Friendly, PDF & Email