Herinrichting oude kern Stevensweert

Vestingstadje Stevensweert is een oud vestingstadje gelegen in het zuidelijk gedeelte van de gemeente Maasgouw. De plaats ligt op een eiland tussen twee Maasarmen: de Oude Maas en de Nieuwe Maas. Stevensweert kent een rijke geschiedenis. Dit is zichtbaar in de Oude kern Stevensweert met een grote historische uitstraling die een heel eigen sfeer ademt met onder andere eeuwenoude  monumenten en een bestrating van klinkers en maaskeitjes.
Voor de Oude kern Stevensweert is een  herinrichting voorzien. Deze staat uitvoerig beschreven in
de 28 pagina’s tellende ‘Blauwdruk Herinrichting Oude kern Stevensweert‘ waarin ook de voorlopige planning van de werkzaamheden staan beschreven. Deze planning is onder voorbehoud van het verloop van de coronacrisis.

Uitgebreide informatie hierover vindt u ook op de site in het Bericht van 26 april 2021 Werkzaamheden oude kern’.

De flyer ‘Herinrichting oude kern Stevensweert’ is op 13 mei 2021 verspreid onder de bewoners van het projectgebied ‘Oude kern Stevensweert’. Om andere bewoners en belangstellenden op de hoogte te brengen van de werkzaamheden, plaatsen we deze flyer op deze site, die u hier kunt downloaden.
Op pagina 2 vindt u een uitvoerige beschrijving van de plannen voor de herinrichting van de oude kern Stevensweert en de verdere gang van zaken over dit project. Meer informatie over de herinrichting van de oude kern vindt u op de gemeentelijke website.

Print Friendly, PDF & Email