Wensbus

Wij hebben daarom dan ook besloten om met ingang van 3 augustus weer met de Wensbus Maasgouw te gaan rijden.
Dit wel onder strikte voorwaarden die wij vast hebben liggen in een protocol.
Onderstaande punten zijn belangrijk voor onze passagiers:

Volg altijd de adviezen op van het RIVM.
Was je handen regelmatig met water en zeep.
Gebruik papieren zakdoekjes.
Schud geen handen.
Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en koorts.
Heeft iemand in je huishouden verkoudheidsklachten, blijf dan thuis.
Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
Het dragen van een niet- medisch mondkapje is in openbaar vervoer verplicht en ook in de wensbussen.
Reiziger is zelf verantwoordelijk voor aanschaf van het mondkapje.

Aanvullende richtlijnen voor passagiers
Maak alleen gebruik van de wensbus als dit echt nodig is.
Reis alleen met de wensbus of met maximaal één lid uit jouw huishouden.
Houd afstand tot chauffeur.
Stap zelf in en uit.
Doe zelf veiligheidsgordel om.
Plaats bagage zo mogelijk zelf in kofferruimte of houd deze op schoot.
Als bovenstaande punten niet lukken, vraag iemand uit eigen huishouden of op uitstapplaats om te helpen bij in-uitstappen.
Betalen kan via pinautomaat ook contactloos, strippenkaarten of contant als het echt niet anders kan.

Onze planners zijn op werkdagen te bereiken op telefoonnummer 0475-227027 van 17.00 uur tot 20.00 uur en staan u graag te woord.

Wij hopen u snel weer te ontmoeten.
Bestuur Wensbus Maasgouw

De wensbus rijdt sinds 2 juli 2018 in de kleine kernen, buurten en wijken in de gemeente Maasgouw, waaronder dus ook Stevensweert, waar het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is voor mensen met een lichamelijke beperking. De wensbus, een mede-initiatief van de Dorpsraad Stevensweert, draagt bij aan de bereikbaarheid van deze gebieden, maar heeft ook een sociale functie, namelijk de sociale cohesie in de gemeenschap te versterken. De wensbus kan bijvoorbeeld gebruikt worden als aanvulling op het openbaar vervoer of de mantelzorg. Reizigers boeken van tevoren een rit, bijvoorbeeld naar de weekmarkt of een OV-aansluiting, ziekenhuis of familiebezoek. Het gaat steeds om lokale ritten binnen de gemeente Maasgouw of net buiten de gemeentegrens, bijvoorbeeld ziekenhuis Roermond, station in Roermond of Echt.
Als vrijwilliger rondrijden in de wensbus? Een wensbus wordt bestuurd door een van de meer dan 50 vrijwilligers en rijdt binnen de gemeentegrenzen op plaatsen waar het openbaar vervoer minder of niet komt. De wensbus is een project van de provincie Limburg, de gemeente Maasgouw en de Ouderenzorg Nederland en wordt door deze drie instanties gefinancierd. Een van de voorwaarden van de provincie om een wensbus rond te laten rijden is dat er in een gemeente genoeg vrijwilligers zijn, die de wensbus willen besturen. Op dit moment zijn er ongeveer 50 vrijwilligers, die zich al aangemeld hebben. U bent nog altijd van harte welkom, als planner. Om de wensbus in Maasgouw te kunnen laten rondrijden in de gemeente Maasgouw, zijn wij op zoek naar chauffeurs, coördinators en planners die mee willen helpen. In de praktijk zal de inzet als chauffeur neerkomen op ongeveer één dag per maand. Chauffeurs dienen verantwoord en veilig inwoners te vervoeren. U kunt de wensbus besturen als u in het bezit bent van een geldig rijbewijs B en een Verklaring Omtrent Gedrag en een medische verklaring heeft. Ook krijgt u een rijinstructie. Mogelijke kosten worden uiteraard vergoed. Meer informatie? Als u het leuk lijkt om een mede-inwoner te helpen of op zoek bent naar meer informatie kijkt u op de site www.wensbusmaasgouw.nl  of stuurt u een mailtje naar wensbusmaasgouw@gmail.com