Staeveswaert door de lens van…

Stevensweert, de vestingplaats met een rijk verleden, heeft veel, heel veel bijzondere gebouwen, monumenten, oude panden, paden en pleinen en een mooie natuur, kortom: bezienswaardigheden die het waard zijn om gefotografeerd te worden. In Stevensweert wordt veel gefotografeerd en mooie foto’s gemaakt. We kunnen ze niet allemaal plaatsen. Toch blijven we de gelegenheid geven om telkens deze aparte momenten te publiceren met de vermelding van de fotograaf, zoals onderstaande, die gemaakt is door de heer Jo Hennen, Nieuwendijk 33 in Stevensweert. De titel: “Groeten uit Stevensweert”

Deze prachtige foto’s van de twee nieuwe stadspoorten zijn gemaakt door Mark Michels.

“Ik maakte de foto op zaterdag 31 oktober 2020 om 8 uur ‘s avonds toen het volle maan was en het schijnsel van de maan door het wolkendek een kerstachtige sfeer opriep. De verlichting van de motieven van de beide poorten kwam hierbij ook bijzonder goed tot zijn recht.”

Mark is in het dagelijkse leven logistiek planner en in zijn vrije tijd maakt hij graag wandelingen waarbij de camera vaak mee op pad gaat.

“De Veldpoort en de Maaspoort in Stevensweert zijn uniek aangezien er nu kunstwerken geplaatst zijn die de plekken markeren waar de vroegere stadspoorten te vinden waren”, aldus Mark die er vooral van kan genieten als in het donker de uitgesneden figuren mooi oplichten.

Heeft u ook een of meer mooie foto’s van Stevensweert of omgeving en wilt u die graag in het magazine en op de site afgebeeld zien?

Stuur ze dan op naar:
info@dorpsraadstevensweert.nl
en wellicht ziet u ze dan in de eerstvolgende uitgave van “Stevenswee(r)tjes”
èn op de website.

Print Friendly, PDF & Email