Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen op riviercruiseschip in Maasbracht geen haalbare kaart

De gemeente Maasgouw heeft afgelopen zomer onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip. Burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw: “Uit ons onderzoek blijkt dat de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip helaas niet haalbaar is. Rijkswaterstaat kan geen ontheffing verlenen voor de aanleg van een riviercruiseschip aan de Oude Loswal en de totale kosten komen ver boven de financiële bijdrage van het Rijk. We hebben ook naar andere locaties in onze gemeente gekeken waar een riviercruiseschip zou kunnen aanmeren, maar die locaties bleken niet geschikt. Graag hadden we op deze manier een bijdrage geleverd aan de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. De nood voor opvang blijft namelijk onveranderd hoog.“
Op dit moment zitten er ruim 80 Oekraïense vluchtelingen in tijdelijke opvang van particulieren of opvang van de gemeente Maasgouw.
Vanuit het Rijk ligt nog steeds de opgave om meer tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen te regelen. De gemeente Maasgouw gaat daarom andere mogelijkheden onderzoeken.

Heeft u nog een vraag over dit persbericht? Neem dan contact op met Lara Rongen van team communicatie via l.rongen@gemeentemaasgouw.nl of op 06 5129 8769.

Print Friendly, PDF & Email