Corona-nieuws (20 mei)

Laatste nieuws omtrent de maatregelen, aangepast op woensdag 20 mei.

De overheid doet een beroep op de jeugd om zich nu te laten horen. Kom met een goed idee of voorstel, zodat jullie ook gehoord kunnen worden.

Houd altijd 1,5 meter afstand.
Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
Nies en hoest in uw elleboog.
Was vaak uw handen met zeep.
Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
Werk zoveel mogelijk thuis.

11 mei:
Basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang gaan open. Maar kinderen gaan nog niet elke dag naar de school. Meer informatie krijgt u van de leerkrachten.
Pedicure, fysiotherapie, kapper en schoonheidsspecialist mag op afspraak open gaan.
Buiten sporten mag. Maar u moet wel 1,5 meter afstand houden.
Bibliotheken gaan weer open.

Vanaf 25 mei kunnen meerdere verpleeghuislocaties zonder besmettingen weer een bezoekregeling opzetten. Informatie kunt u het beste bij het verpleeghuis krijgen.  

1 juni:
Op Pinkstermaandag 1 juni mag de H. Mis weer gelezen worden in de kerk. Meer informatie op de site van het cluster Maasbracht of in de weekbladen (onder andere reserveren of aanmelden, niet meer dan 30 personen, geen communie).
Het ov gaat weer volgens de normale dienstregeling rijden. Ook hier geldt dat mensen afstand moeten houden op perrons en in trein, bus, metro en tram. Een mondkapje wordt verplicht. Reizigers die na 1 juni geen mondkapje dragen, riskeren een boete van 95 euro.

Het Voortgezet onderwijs gaat open. Meer informatie zullen de leerlingen krijgen van de school.

De horeca mag open op maandag 1 juni om 12.00 uur. Er mogen 30 bezoekers tegelijk (exclusief personeel) in het café of restaurant zijn, iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar. Bezoekers moeten eerst reserveren. Buiten op het terras geldt in principe geen maximum, maar natuurlijk wel het verplicht afstand houden. Gezinnen en huisgenoten zijn een uitzondering op die afstandsregel. Aan de voorkant moet er een ‘checkgesprek’ plaatsvinden om te zorgen dat er niemand met klachten binnenkomt.

Bioscopen gaan open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten van tevoren een kaartje kopen. Denk aan de 1,5 meter afstand.
Theaters en concertzalen gaan open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten eerst een kaartje kopen. Denk aan de 1,5 meter afstand.
Museums gaan open. Bezoekers moeten van tevoren een kaartje kopen. Denk aan de 1,5 meter afstand.
Verschillende pretparken gaan open of zijn al open, maar eerst informeren en kaartjes bestellen. Denk aan de 1,5 meter afstand.

2 juni:
Het voortgezet (speciaal) onderwijs mag weer beginnen, ook met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Om het ov niet over te belasten, moeten leerlingen lopend of fietsend naar school. In het speciaal onderwijs moet extra voorzichtig omgesprongen worden met de risicogroepen.

8 juni:
Vanaf 8 juni kan het basisonderwijs weer op de normale manier hervat worden, net zoals de kinderopvang.

Vanaf 15 juni moet ‘een bepaalde vorm van’ bezoek in alle instellingen weer mogelijk zijn op een veilige manier. Dit geldt ook voor de gehandicaptenzorg. Ook de richtlijn voor bezoek aan ouderen die niet in een instelling wonen is aangepast (als 1,5 meter afstand gehouden wordt). Informatie kunt u krijgen bij de instelling.

1 juli:
De campings gaan weer gewoon open. Ook de douches en toiletten zijn dan weer open.
Bioscopen, restaurants, cafés, theaters en concertzalen gaan open voor maximaal 100 personen.

Wilt u meer informatie?
RIVM :https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden

Overheid : https://www.rijksoverheid.nl/

Print Friendly, PDF & Email