Buurtpreventie

NIEUW IN STEVENSWEERT

Beste buurtbewoner,

Met dit bericht informeren wij u over het onderwerp buurtpreventie en welke bijdrage u hieraan kunt leveren.

De dorpsraad heeft het initiatief genomen om van start te gaan met buurtpreventie. De BuurtWhatsApp maakt hier onderdeel van uit. De BuurtWhatsApp is een berichtendienst via de smarttelefoon. Het is een burger initiatief om Stevensweert veiliger te maken.

Het project wordt ondersteund door de politie en de gemeente. De bedoeling is om in elke kern van de gemeente Maasgouw een BuurtWhatsApp-groep op te richten. De BuurtWhatsApp is alléén bedoeld om met andere en meer ogen naar onze wijk te kijken, verdachte situaties te melden bij de politie en elkaar te waarschuwen.

Bij verdachte situaties reageren deelnemers volgens het SAAR principe:

  1. Signaleren! (verdachte persoon of situatie eventueel met foto delen/vastleggen).
  2. Alarmeren! (politie waarschuwen via 112 spoed (0900-8844 – géén spoed).
  3. Appen (via WhatsApp de buurtbewoners waarschuwen).
  4. Reageren! (handelingen van verdachte persoon/situatie blijven volgen).

Wij zijn erg enthousiast over deze methode waarmee wij met elkaar onze buurt veilig kunnen houden. In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden door de politie en het aantal woninginbraken is in sommige wijken/kernen gedaald.

Er is een WhatsAppgroep, aangemaakt voor de kern Stevensweert. Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze berichtengroep. U kunt zich aanmelden via het volgende email-adres: info@oud-klooster.nl Wij voegen u dan toe aan de groep. Hiervan ontvangt u automatisch bericht via het mobieltelefoonnummer dat u hebt opgegeven.

Om u toe te kunnen voegen aan de BuurtWhatsApp hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

Voor- en achternaam, straatnaam + huisnummer, postcode + plaats, e-mailadres en mobiel-tefoonnummer.

Via het e-mailadres  kunnen we u informeren wanneer wij aanvullende informatie van de gemeente of politie ontvangen. De dorpsraad heeft in overleg met de gemeenten en politie een bewoner van ons dorp, de heer Maikel Vleeshouwers, eigenaar van grandcafé ” ’t Aod Kloaster”  bereid gevonden om als beheerder van deze BuurtWhatsApp te fungeren.

Uitgebreide informatie hierover vindt u op pagina Buurtpreventie.

Met vriendelijke groet,

De Dorpsraad

Print Friendly, PDF & Email