Archeoroute met archeopunten in Stevensweert

De speer bij het museum
De tegel bij het kanon

Wat is de Archeo Route?

De Archeo Route heeft tot doel om archeologische vindplaatsen in Limburg beter zichtbaar te maken en de verhalen te vertellen die schuil gaan achter deze vindplaatsen. Door de gehele provincie wordt hierdoor een lint aan archeologische vindplaatsen zichtbaar. Iedere vindplaats heeft zijn eigen verhaal dat via een app beschikbaar is. Doel van het project is om archeologie een hip imago te geven en voor een groter publiek toegankelijk te maken.

Inhoudelijk bestaat het project uit 3 onderdelen;
WebsiteArcheorouteLimburg.nl dient als promotieplatform voor alle archeologische vindplaatsen.
App – Via een spelelement worden bezoekers naar de archeologische vindplaats geleid. Op locatie wordt dan via augmented reality het archeologische verhaal verteld.
Speer – Markeert als landmark de fysieke locatie.

Limburg Marketing is in opdracht van de provincie Limburg projectleider van de Archeo Route. De provincie stelt maar liefst tot 50% aan cofinanciering ter beschikking. Daardoor kan een gemeente voor een zeer gering bedrag archeologie zichtbaar en bereikbaar maken. De locatie wordt turn-key opgeleverd.

Wat betekent dit voor Stevensweert?

In Stevensweert staat de speer voor het museum en een tegel ligt bij het kanon. Via de app wordt bij de speer door een archeoloog het verhaal verteld van het kasteel en de vesting. Bij de tegel wordt het verhaal verteld van de Kantharos.  Onthulling van beide archeopunten vond plaats op vrijdag 4 oktober om 11:00 uur met een korte plechtigheid in het Trefcentrum en ter plekke buiten.

 

Print Friendly, PDF & Email