Nieuwe ID-kaart dit jaar??

Vanaf 4 januari hebben alle Nederlandse identiteitskaarten een chip met inlogfunctie voor DigiD. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) heeft vastgesteld dat er een storing in deze chip is. Daarom krijgt iedereen die tussen 4 januari en 17 maart 2021 een id-kaart heeft aangevraagd een brief. Daarin staat hoe u zonder kosten een nieuwe id-kaart kunt aanvragen.

Storing

Het gaat mis bij het uitlezen van de chip. Dat geeft problemen bij bijvoorbeeld banken en ziekenhuizen. 

Wacht op de brief

Heeft u tussen 4 januari en 17 maart een Identiteitskaart aangevraagd? Dan krijgt u een brief met meer informatie over de storing. Daarin staat ook hoe u gratis een nieuwe Identiteitskaart kunt aanvragen. U heeft dan tot 1 september 2022 de tijd om een nieuwe ID-kaart aan te vragen. Wacht met het doen van een nieuwe aanvraag tot u de brief heeft ontvangen.

Meer informatie    

Meer informatie over de inlogfunctie op de id-kaart vindt u op de website van de RivG. 

Bronvermelding en afbeelding DeltaLimburg.nl/stockfoto

Print Friendly, PDF & Email