Wensbus

Vrijwilligers, chauffeurs, planners of medewerkers, die bereid zijn om het geheel te organiseren en/of te begeleiden, kunnen zich alsnog aanmelden bij het bestuur van de  “Wensbus” , mevr. Forster uit Linne, telefoon 0475-462475.

Op dit moment zijn al meer dan 50 vrijwilligers bezig om de wensbus tot een succes te maken.

1.  Wat is de wensbus?

De wensbus rijdt sinds 2 juli in de kleine kernen, buurten en wijken in de gemeente Maasgouw, waar het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is voor mensen met een lichamelijke beperking, bijv. niet goed kunnen lopen. De wensbus draagt dus bij aan de bereikbaarheid van deze gebieden, maar heeft ook een sociale functie, namelijk de sociale cohesie in de gemeenschap versterken. De wensbus kan bijvoorbeeld gebruikt worden als aanvulling op het openbaar vervoer of de mantelzorg.
Reizigers boeken van tevoren een rit, bijvoorbeeld naar de weekmarkt of een OV-aansluiting, zieknhuis of familiebezoek. Het gaat steeds om lokale ritten binnen de gemeente Maasgouw of net buiten de gemeentegrens, bijvoorbeeld ziekenhuis Roermond, station in Roermond of Echt.

De wensbus ook in Maasgouw?

Een wensbus wordt bestuurd door een van de meer dan 50 vrijwilligers en rijdt binnen de gemeentegrenzen op plaatsen waar het openbaar vervoer minder of niet komt. De wensbus is een project van de provincie Limburg, de gemeente Maasgouw en de Ouderenzorg Nederland en wordt door deze drie instanties gefinancierd. Een van de voorwaarden van de provincie om een wensbus rond te laten rijden is dat er in een gemeente genoeg vrijwilligers zijn, die de wensbus willen besturen. Op dit moment zijn er ongeveer 50 vrijwilligers, die zich al aangemeld hebben. U bent nog altijd van harte welkom, als planner.

Als vrijwilliger rondrijden in de wensbus?

Om de wensbus in Maasgouw te kunnen laten rondrijden in de gemeente Maasgouw, zijn wij op zoek naar chauffeurs, coördinators en planners die mee willen helpen. In de praktijk zal de inzet als chauffeur neerkomen op ongeveer één dag per maand. Chauffeurs dienen verantwoord en veilig inwoners te vervoeren. U kunt de wensbus besturen als u in het bezit bent van een geldig rijbewijs B en een Verklaring Omtrent Gedrag en een medische verklaring heeft. Ook krijgt u een rijinstructie. Mogelijke kosten worden uiteraard vergoed.

Meer informatie?

Als u het leuk lijkt om een mede inwoner te helpen of op zoek bent naar meer informatie kijkt u op de site www.wensbusmaasgouw.nl  of stuurt u een mailtje naar wensbusmaasgouw@gmail.com