Terreinwerkzaamheden kasteel Walburg

 

Start terreinwerkzaamheden Walburg project

 
 

Op donderdag 9 januari werd op het voormalige kasteeldomein Walburg bij Stevensweert de eerste schop in de grond ingestoken.

Samenwerkingspartners wethouder Johan Lalieu van de Gemeente Maasgouw en gebiedsmanager Rob van Schijndel van Natuurmonumenten gaven hiermee het startsein voor dit unieke cultuurhistorische project.

Enkele afgevaardigden van Amici Insulae,  de Dorpsraad Stevensweert en van het Streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak waren hierbij aanwezig.

Na jaren van voorbereidingen zal het geheel verdwenen kasteeldomein Walburg van de flamboyante Graaf van Hompesch weer symbolisch tot leven worden gebracht. In het huidige terrein worden de contouren van de voormalige gebouwen en de siertuinen weer zichtbaar gemaakt, wordt de boomgaard herplant en zal er een uitkijktoren gebouwd gaan worden. Het Walburgse kasteeldomein is vanaf de lente van dit jaar toegankelijk en beleefbaar voor het publiek. Het ligt in de bedoeling om het heringerichte domein tzt. op feestelijke wijze met de omgeving op te leveren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Paul Wijenberg, Natuurmonumenten

p.wijenberg@natuurmonumenten.nl

06 -55825111

 
 
Print Friendly, PDF & Email