Nieuws over de “Herinrichting Oude kern Stevensweert”: 22 december 2023

Met deze mail van vrijdag 22 december wil ik u graag informeren over de geplande wegwerkzaamheden in de “Ouder kern van Stevensweert”.

Op maandag 8 januari a.s. gaan wij verder met de werkzaamheden aan de Brouwerstraat, Singelstraat Noord, Raamstraat en Singelstraat Oost.
Tijdens de kerstvakantie (22 december tot 8 januari) is de Brouwerstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De trottoirs zijn toegankelijk. De Mandenmakersstraat is alleen toegankelijk vanuit de Singelstraat Noord.

Hier beneden ziet u de bewonersbrief.

Contactpersoon algemeen:
Nona Hendrix, Omgevingsmanager BLM Wegenbouw 06-58984170 of n.hendrix@blmwegenbouw.nl

Contactpersoon ter plaatse: Robert van Aalst, Uitvoerder BLM Wegenbouw 06-22772433 of r.aalst@blmwegenbouw.nl

Meer informatie op de site van BLM.

Herinrichting ‘Oude kern Stevensweert”per 1 december 2023.

In oktober, november en december 2023 is nog hard gewerkt aan het gedeelte van de Singelstraat Noord, de Mandenmakerstraat en de Brouwersstraat. De bewoners konden hun auto op het Jan van Steffeswertplein parkeren, maar ook dat leverde overlast en problemen op, omdat het aantal parkeerplaatsen eigenlijk te weinig was. Zodoende mocht iedereen ook op het Kerkplein zijn/haar auto neer zetten en niet alleen tijdens kerkdiensten. Dat zal zeker nog dit jaar duren.
Meer informatie op de site van BLM.
Klik op de foto’s hier beneden en ze worden vergroot.

Eind oktober zijn wij gestart met de werkzaamheden aan werkvak 2. We zijn gestart in de Mandenmakersstraat om vervolgens ook werkzaamheden te verrichten in de Singelstraat Noord en de Brouwerstraat. In de Mandenmakersstraat en Brouwerstraat hebben wij een regenwaterriool aangelegd. De goot in het midden van de straat. Ook in de Singelstraat Noord bleef de huidige riolering gehandhaafd. Vervolgens hebben ook deze drie straten een nieuwe wegverharding gekregen inclusief de mooie lijngoten.

Voor Kerstmis 2023 is fase 2 zo goed als gereed, dwz dat de volgende straten volledig afgewerkt zijn: de Singelstraat Noord (vanaf de Molenstraat Noord tot aan het Jan van Steffeswertplein), de Mandenmakersstraat en de Brouwersstraat, zodat hier alle problemen opgelost zijn. De bewoners kunnen de auto weer voor de deur parkeren en hoeven niet meer op het Jan van Steffeswertplein hun auto te parkeren.

De werkzaamheden lopen volgens planning. En dat betekent ook dat er geen werkzaamheden verricht zullen worden tijdens de kerst en nieuwjaar.

In januari 2024 start BLM met de werkzaamheden aan fase 3, namelijk de Fort Forelstraat,  de Singelstraat Oost en de Raamstraat.
Zoals het er nu naar uitziet zullen we eind februari 2024 starten aan de Molenstraat Noord en Bastion Holland (incl. de boring).
De Nieuwendijk en Veldstraat Oost komen als laatste aan de beurt in juni 2024.

Meer informatie over dit project vindt u op de site van BLM.

Wij willen iedereen, met name de bewoners van al deze straten, bedanken voor het begrip tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden. En wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2024!

In het begin van november 2023 was de Singelstraat Zuid al bijna helemaal klaar, een impressie.

Op maandag 18 september werd bij het standbeeld van Pierre Stams gestart met de eerste fase van het project “Herinrichting Oude Kern Stevensweert Fase 2”. Wat is er in  de tussentijd gebeurd en wat staat de bewoners nog te wachten. Welke straten gingen op de schop? We proberen u op de hoogte te brengen.
Klikt u op de foto’s, kunt u ze beter bekijken.

Fase 1: Singelstraat Zuid, Kazernestraat en Smeestraat

Deze straten werden, volgens planning, opgebroken en vernieuwd. De bewoners konden tijdelijk niet met de auto voor hun deur parkeren. Met als resultaat dat de Markt vaker vol geparkeerd stond.
Ruim drie maanden later is het einde in zicht en
kunnen bijna alle bewoners in de Singelstraat Zuid, de Kazernestraat en de Smeestraat hun auto voor de deur parkeren.

In deze straten is er een regenwaterriool aangelegd. In de Kazernestraat en in de Singelstraat Zuid is een aansluiting gemaakt.
De huidige riolering in de Singelstraat Zuid en Smeestraat bleef gehandhaafd. In het midden van de rijweg zijn de lijngoten bevestigd van Cortenstaal.

        Hier ziet u de Kazernestraat vanaf de Markt.

Hier ziet u de Smeestraat vanaf de Singelstraat Zuid.

Hier beneden: vanaf de Wal zicht op de Smeestraat.

    Kruispunt Smeestraat met de Singelstraat Zuid.

                                Fase 2: Mandenmakersstraat, Singelstraat Noord en Brouwersstraat. ( 1 november)               

      Singelstraat Noord vanaf de Molenstraat Noord.

     De Mandenmakersstraat en de Brouwersstraat.

Fase 2: Mandenmakersstraat, Singelstraat Noord en Brouwersstraat.

Eind oktober is BLM aan de slag gegaan met de Mandenmakersstraat. Na het opbreken van de rijweg konden de bewoners hun auto parkeren op het Jan van Steffeswertplein en het plein voor de kerk, hier geldt een tijdelijke opheffing van het parkeerverbod.
Aansluitend begon BLM met het opbreken van de bestrating aan de
Singelstraat Noord, vanaf de Molenstraat Noord richting de Mandenmakersstraat.
Vervolgens zijn ze verder gegaan met het opbreken van het overige gedeelte van de Singelstraat Noord, vanaf de Mandenmakersstraat richting de Brouwerstraat. Zodra de grondwerkzaamheden klaar zijn, start BLM met de afwerking, zodat de bewoners weer voor hun deur kunnen parkeren en één rijrichting klaar is.

Vervolgens gaat BLM aan de slag met de Brouwersstraat en het laatste gedeelte van de Singelstraat Noord, vanaf de Brouwersstraat tot aan het Jan van Steffeswertplein. Zoals het er nu naar uit ziet, zal de Brouwerstraat open gebroken worden om het riool helemaal te vernieuwen. Om het de bewoners enigszins aantrekkelijk te maken, worden paden gemaakt, zoals rechts beneden in de Mandenmakerstraat ook gedaan is. De veiligheid van de bewoners staat voorop.
Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden in deze straten op het eind van 2023 afgelopen zijn en kan iedereen weer door de Mandenmakersstraat en/of de Brouwerstraat en/of de Singelstraat Noord de plaats van bestemming bereiken en kunnen de bewoners hun auto weer bij de voordeur parkeren.

    Kruispunt Singelstraat Noord en Brouwersstraat.

                Kijkje in de Mandenmakersstraat.

Voor Kerstmis 2023 is fase 2 zo goed als gereed, dwz dat de volgende straten volledig afgewerkt zijn: Singelstraat Zuid, Kazernestraat en Smeestraat en de Singelstraat Noord (vanaf de Molenstraat Noord tot aan het Jan van Steffeswertplein), de Mandenmakersstraat en de Brouwersstraat.

In januari 2024 start BLM met de werkzaamheden aan fase 3, namelijk de Fort Forelstraat,  de Singelstraat Oost en de Raamstraat. Zoals het er nu naar uitziet zullen we eind februari 2024 starten aan de Molenstraat Noord en Bastion Holland (incl. de boring). De Nieuwendijk en Veldstraat Oost komen als laatste aan de beurt in juni 2024.
Meer informatie over dit project vindt u op de site van BLM.

Print Friendly, PDF & Email