Praat mee over de toekomst van je eigen en andere kerkgebouwen in de gemeente

Een kerkenvisie is in deze tijd erg belangrijk, omdat het gaat over de toekomst van de kerken en de kapellen in de gemeente Maasgouw. Welke gebouwen kunnen behouden blijven voor de erediensten en welke juist niet.
Veel vragen die op dit moment nog niet beantwoord kunnen worden, maar waar u als inwoner van de gemeente Maasgouw een steentje kunt bijdragen door de vragenlijst in te vullen. Tot 1 november krijgt u de tijd en de gelegenheid om hier aan mee te werken.

Landelijk staat het voortbestaan van veel kerken onder druk door teruglopend kerkbezoek. Met als gevolg dat kerken niet altijd meer een religieuze functie hebben. Om de kerkgebouwen te behouden, wordt vaak gekeken of een andere invulling eraan gegeven kan worden. Wij zijn als gemeente ook bezig met het opstellen van een kerkenvisie.
We willen in beeld krijgen wat de situatie is van de 10 kerken in Maasgouw. En voorbereid zijn op de toekomst. In de kerkenvisie willen we onder andere beschrijven welke functie het kerkgebouw kan vervullen als de religieuze functie verdwijnt.

Bredere invulling
Wethouder Snijckers: ‘kerken zijn karakteristieke gebouwen. Ze zijn bepalend voor het dorpsbeeld. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat deze waardevolle gebouwen niet verdwijnen? En welke bredere of nieuwe invulling kan een kerkgebouw krijgen? Hierover zijn we in gesprek met de parochies. We zijn ook benieuwd hoe u hierover denkt en welke ideeën u heeft.’

Wat vindt u?
Wilt u hierover uw mening geven? Heel graag! Dat kan via onderstaande link. Invullen duurt circa 5 minuten en dit kan tot 1 november. De resultaten worden gebruikt voor het opstellen van de kerkenvisie. 
Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de gemeente Maasgouw en het artikel van Noud van der Zee in ’t Waekblaad nr. 42 van 18 oktober.
De vragenlijst kunt u in vullen door op deze link te klikken.

Print Friendly, PDF & Email