Waardering mantelzorger

Bent u mantelzorger voor iemand uit Maasgouw? Dan kunt u in aanmerking komen voor een mantelzorgwaardering. Dit jaar ontvangen mantelzorgers geen geldbedrag maar cadeaubonnen die bij Maasgouwse ondernemers kunnen worden ingewisseld. De waarde blijft €175,00. Door de mantelzorgwaardering uit te keren in de vorm van Maasgouwse cadeaubonnen worden Maasgouwse ondernemers extra gesteund. De mantelzorgwaardering kan vanaf nu aangevraagd worden.

img

Campagne ‘Koop lokaal’

Veel ondernemers hebben het moeilijk in deze tijd. Vorig jaar is de campagne ‘Koop lokaal’ gestart om inwoners te stimuleren om vooral bij lokale ondernemers inkopen te doen. Door de mantelzorgwaardering uit te keren in de vorm van Maasgouwse cadeaubonnen worden de ondernemers extra gesteund. Deze cadeaubonnen zijn nieuw en worden nu ontwikkeld. Horecaondernemers en winkeliers zijn inmiddels benaderd of zij mee willen doen. Een overzicht van deelnemende ondernemers wordt uiterlijk 1 juli gepubliceerd op de website van de gemeente Maasgouw. 

Aanvragen


De mantelzorgwaardering kan vanaf nu aangevraagd worden. De verwachting is dat de cadeaubonnen vanaf 1 juli beschikbaar zijn. U ontvangt hierover nog bericht per mail. De mantelzorgwaardering kunt u aanvragen tot en met 31 december 2021. U kunt als mantelzorger maar éénmaal de waardering ontvangen, onafhankelijk van het aantal mensen waarvoor u mantelzorger bent.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een mantelzorgwaardering geldt een aantal voorwaarden:
De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week onbetaalde zorg aan een naaste (degene die mantelzorg ontvangt)
De mantelzorger staat als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg Maasgouw geregistreerd
De zorgvrager woont in Maasgouw

Hier kunt u de mantelzorgwaardering direct aanvragen.

Meer informatie

U kunt met vragen terecht bij de mantelzorgondersteuners Carl Lahaije en Björn Maessen. Zij zijn te bereiken via mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl of (0475) 85 25 00.

Bronvermelding: Delta Limburg

Print Friendly, PDF & Email