Per brief stemmen

Per brief stemmen voor 70+

Als u 70 jaar of ouder bent dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezingen ook per brief stemmen. Inmiddels heeft u een envelop ontvangen met uw stempluspas en een gezondheidscheck (enkele vragen over het coronavirus). Uiterlijk 11 maart ontvangt u een 2e envelop met een briefstembiljet. Hiermee kunt u uw stem dus ook per brief uitbrengen. Onderstaand filmpje van de Rijksoverheid legt uit hoe u dat kunt doen.

Stempluspas en gezondheidscheck

Alles wat u nodig heeft om uw stem uit te brengen ontvangt u thuis. Inmiddels heeft u een envelop ontvangen  met uw stempluspas en een gezondheidscheck (enkele vragen over het coronavirus).

Met deze stempluspas kunt u:

– uw stem uitbrengen in het stemlokaal of 
– iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen of
– uw stem per brief uitbrengen

Documenten en uitleg om per brief te stemmen

Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen. Hiermee kunt u uw stem bij deze Tweede Kamerverkiezing dus ook per brief uitbrengen.  

Video Rijksoverheid

Print Friendly, PDF & Email