Fietstocht door de historie van Ohé en Laak op zondag 2 juni

Hart van Limburg vvv-kantoor

Fiets zondag 2 juni mee met de VVV-gids door de natuurlijke omgeving van het Eiland in de Maas, en ontdek tijdens de VVV Fietstocht Ohé en Laak de verhalen over de historie van dit gebied.

Ontdek verschillende monumenten 

Ohé en Laak behoorde in de 18e en 19e eeuw tot de adellijke familie van Hompesch. Fietsend door het afwisselende Maasdal-landschap staat de VVV-gids stil bij enkele prominente monumenten die herinneren aan deze tijd, zoals het domein Walburg en de Hompesche Molen. De kers op de taart is een bezoek aan het 16e / 17e eeuwse, in gotische en Maaslandse renaissance stijl opgetrokken, kasteel Hasselholt. Een bezoek aan het 18e eeuwse geboortehuisje van Moeder Magdalena,19e eeuwse St. Annakapel en parochie kerk zijn zeker de moeite waard. Hier kun je veel werken van Limburgse kunstenaars bewonderen o.a. van Daan Wildschut, Arthur Spronken en de vrouw van Arthur Vapo Tikanoja.

Afwisselende natuur 

We bezichtigen de mooiste hoogstamboomgaard van Limburg, die in eigendom is van Ger Graus. Door ontgrinding is er een prachtig natuurgebied ontstaan, de Molenplas (ligt bij de molen tussen Stevensweert en Ohé en Laak). De rijke historie en het mooie natuurlandschap maken van deze fietsroute over het Eiland in de Maas een boeiende tocht.

Aanvullende informatie VVV Fietstocht Ohé en Laak

  • Start om 13:30 uur bij Camping de Sangershoeve, Prior Gielenstraat 4, 6109 AB Ohé en Laak.
  • De fietstocht duurt ongeveer 2 uur.
  • Reserveren is verplicht. 
  • Maximaal 15 deelnemers.
  • Meer informatie.

Reserveren.

Print Friendly, PDF & Email