Leerlingen van de basischool maken een vervolg op de murals

Op initiatief van Amici Insulae en in samenwerking met de gemeente Maasgouw en basisschool “De Maasparel”  hebben de leerlingen van de bovenbouw op dinsdag 26 maart les gekregen in het maken van graffiti. Op de parkeerplaats van de voetbalvereniging kregen zij instructies van Jasper Briks, hoe ze te werk moesten gaan.
Het belangrijkste was hun eigen naam of de voorletters, die Jasper op de hardboard maakte. Daarna konden de leerlingen zelf hun kunsten laten zien qua kleur en samenstelling. Op het eind plaatste Jasper Briks de naam in een kader, zodat deze duidelijk naar voren kwam.
Alle kinderen waren heel enthousiast bezig en heel blij toen ze hoorden dat ze hun werkstuk mee naar hus mochten nemen.

Op 4 april geeft de poppenspeler, die ook te zien was tijdens het re-enactment in 2023, voor de onderbouw op de basisschool een voorstelling, die ook in dit teken staat.

Een bijzonder goed initiatief van Amici Insulae, de gemeente Maasgouw en basisschool “De Maasparel” dat bij iedereen goed in de smaak viel.
Hier beneden enkele werkstukken.

Jasper aan het werk
Print Friendly, PDF & Email