Maak van Maasgouw de eerste hondenpoepvrije gemeente

In Maasgouw wonen ruim 2400 honden. Die harige viervoeters nemen een bijzondere plaats in in het hart van hun baasje. Maar laten we eerlijk zijn, er is één aspect van het hondenbezit waar we niet omheen kunnen: hondenpoep.
Hondenpoep op straat of in het groen is voor veel mensen een bron van ergernis. Laten we eens stilstaan bij de redenen waarom het zo belangrijk is om verantwoordelijkheid te nemen bij het opruimen van hondenpoep.

  • Gezondheid voor Iedereen: hondenpoep bevat bacteriën en parasieten die schadelijk kunnen zijn voor zowel mensen als andere dieren. Door de uitwerpselen op te ruimen, verminderen we het risico op ziekten en creëren we een veiligere omgeving voor iedereen die van onze openbare ruimtes geniet.
  • Schone leefomgeving: iedereen woont graag in een schone omgeving. Een schone omgeving is een teken van respect voor onze medebewoners. Het laat zien dat we begaan zijn met het welzijn van de mensen die in onze gemeente wonen. Door hondenpoep op te ruimen, dragen we bij aan een positievere en aangenamere leefomgeving voor iedereen.
  • Een voorbeeld voor toekomstige generaties: als hondenbezitters kunnen we het goede voorbeeld geven aan de jongere generaties. Door het opruimen van hondenpoep leren we onze kinderen ook hoe belangrijk het is om de omgeving waarin ze leven schoon te houden.

Regels hondenpoep

Hondenbezitters moeten de poep van hun hond(en) opruimen, door het in een zakje te doen en in een afvalbak te gooien. Alleen op speciaal aangewezen uitlaatstroken en buiten de bebouwde kom mag u de poep laten liggen. Dit geldt niet voor natuurgebieden waar een bordje staat dat aangeeft dat opruimen verplicht is. Iedereen die een hond uitlaat (of bij zich heeft), moet ook spullen bij zich hebben om de poep op te kunnen ruimen, zoals een schepje of plastic zakje. De eigenaren van hulphonden, zoals blindengeleidehonden, zijn hierop een uitzondering.

Doe mee!

Maak van Maasgouw de eerste hondenpoepvrije gemeente. Ruim op als een baas. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Maasgouw.

Print Friendly, PDF & Email