Reconstructie Oude Maasweg/ Schuttersweg van de rotonde op het Eiland tot aan de sluis

De gemeente gaat in 2024 de Oude Maasweg en Schuttersweg vanaf de Bunkerhaven tot aan de rotonde in Stevensweert reconstrueren. De verharding van het fietspad is slecht en voor het recreatieve fietsverkeer is de breedte van het fietspad op de Oude Maasweg niet toereikend. Het fietspad op de Oude Maasweg wordt met 1 meter verbreed. Op de Schuttersweg wordt aan beide zijde een vrij liggend fietspad aangebracht.

Maximale snelheid

De snelheid op de rijweg wordt teruggebracht van 80 km/h naar 60 km/h. Hiervoor worden 3 plateaus aangebracht op de Oude Maasweg en één drempel op de Schuttersweg. Verder wordt de breedte van de rijweg versmald naar 6 meter.

Vervolg

Het ingenieursbureau IV-Infra heeft de bijgevoegde bestekstekening gemaakt. We willen deze werkzaamheden nog dit jaar aanbesteden, zodat het werk in 2024 kan starten. Verdere informatie hierover volgt.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer J.Erdmann via 0475 – 85 25 00 of per e-mail via j.erdmann@gemeentemaasgouw.nl

Om de nieuwe situatie alvast te kunnen bekijken verwijzen we naar de naar de downloads en naar de site van de gemeente Maasgouw.

Print Friendly, PDF & Email