Ga je mee op schattenjacht in het Streekmuseum

                                Op schattenjacht!

In 2023 bestaat Museum Stevensweert/ Ohé en Laak veertig jaar. Niet alleen is er een jubileumboek uitgegeven, maar ook heeft het conservatorenteam een bijzondere tentoonstelling samengesteld met als thema Museumschatten. De bezoeker wordt uitgedaagd om door het museum op ‘schattenjacht’ te gaan, op zoek naar 40 bijzondere objecten. 

Wat is een schat? Hebben we het dan over goud en zilver, zoals de replica van de beroemde Romeinse kantharos of de gouden munten die ooit in Stevensweert werden geslagen? Of moeten we denken aan een historische schat, zoals de stichtingsbrieven van de vesting Stevensweert? Of liever aan iets schattigs, zoals een schilderij met een vertederend tafereel van een grootmoeder met haar kleindochter op schoot, haar eigen schatje? Daarmee komen we ook terecht bij de (verdwenen) schatten van kasteel Walburg. Een indruk van die rijkdom geeft de verzameling (vuur)wapens die afkomstig is uit de wapenkamer. Maar niet elke schat is afkomstig van de ‘hoge heren’! Dat blijkt bijvoorbeeld uit een aantal vaandels van muziekverenigingen, waarvan het oudste is zelfs ruim 150 jaar oud.

Ga mee op ontdekkingstocht naar uw eigen favoriet! Een routeboekje met aanvullende informatie helpt u daarbij op weg. Naast de tijdelijke tentoonstelling (die loopt tot eind dit jaar) worden er ook een aantal keren museumrondleidingen met hetzelfde thema gegeven. De eerste is komende Pinksterzondag om 13.00 uur. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Entree vanaf 18 jaar € 5,00, leden Amici Insulae, minderjarigen en houders van de Museumkaart gratis toegang. Meer informatie op onze website: www.museumstevensweert.nl
Print Friendly, PDF & Email