Fiets- en voetveren over de Grensmaas vanaf dit seizoen gratis

Traditioneel gaan de fiets- en voetveren over de Grensmaas vanaf zaterdag 1 april weer in de vaart. Een overzet met één van de drie pontjes over de Grensmaas is vanaf dit seizoen gratis voor de consument. Dat heeft de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, vandaag laten weten bij de opening van het nieuwe vaarseizoen. Dit is mogelijk omdat de Vlaamse waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv nu financieel bijdraagt aan de exploitatie. 

In april varen de pontjes in het weekend en op Tweede Paasdag en op Koningsdag. Vanaf mei tot en met september zetten de pontjes dagelijks mensen over. In oktober is dit alleen in het weekend. Door een gebrek aan schippers zijn de vaartijden dit seizoen beperkt. Het pontje vaart tussen 10:00 uur en 18:00 uur.

Mocht u geïnteresseerd zijn om als schipper op één van de drie veerpontjes aan de slag te gaan, Kijk dan op: rondje met het pontje. Schipper Roelof vertelt in dit filmpje hoe leuk dit werk is. 
Meer informatie: Delta Limburg

Print Friendly, PDF & Email