Herinrichting: het Jan van Steffeswertplein, het plein voor de kerk, de Singelstraat West en de Maaspoort

Onderstaand bericht is op 15 februari 2023 aangeleverd door mevr. Nona Hendrix van BLM Wegenbouw en op deze site geplaatst.
Onze wekelijkse informatie en aangepaste foto’s vindt u natuurlijk op de site van dorpsraadstevensweert.nl  of BLM
Door op de foto’s te klikken, kunt u ze vergroten.

Weer winse ederein eine sjoane Vasteloavend!

De  komende twee weken is het de bedoeling om het plein voor de kerk en het museum zo goed als klaar te maken. Enkele uitzonderingen: verlichting en bebording, omdat dit werk door derden wordt verzorgd.
We zorgen ervoor dat de kerk en het museum redelijk goed bereikbaar is.
Sinds het begin van het nieuwe jaar, hebben we hard doorgewerkt om de werkzaamheden aan het Jan van Steffeswertplein af te ronden. Ondanks de vorst lopen we op planning. De eerste vrij dagen van 2023 staan alweer voor ons klaar! Wij gaan namelijk carnaval vieren. Dit betekent dat er door BLM Wegenbouw geen werkzaamheden worden verricht op maandag, dinsdag en woensdag. Donderdag 23 februari zijn wij er weer.

Daarnaast zijn we de komende twee weken nog bezig met het straatwerk bij de Maaspoort. Hier dienen nog cortenstalen roostergoten geplaatst te worden. We wachten totdat de werkzaamheden bij de Maaspoort en Jan van Steffeswertplein volledig  zijn afgerond i.v.m. de bereikbaarheid. Dit zal sowieso na de carnaval worden.

Ondertussen is het middenterrein van het Jan van Steffeswertplein bestraat met de maaskeitjes en ingevoegd. De loopstroken op het Jan van Steffeswertplein zijn gereed, inclusief het terras van Chambor. Er worden wel nog kleine werkzaamheden door derden uitgevoerd.

We gaan nog niet verder met de roostergoten op de Singelstraat West, van de Maaspoort tot aan het Jan van Steffeswertplein. We wachten totdat de werkzaamheden bij de Maaspoort en Jan van Steffeswertplein volledig  zijn afgerond i.v.m. de bereikbaarheid. Dit zal sowieso na de carnaval worden.


De Portugese stratenmakers gaan komende zaterdag, dinsdag en woensdag door met het straatwerk. U zult zien dat het de volgende week goed opgeschoten is.

Print Friendly, PDF & Email