De eerste muurschildering is aangebracht op het Schutterslokaal op het Eiland

Bij gelegenheid van het 40-jarig jubileum in 2023 wil Amici Insulae de gemeenschap Stevensweert een drietal muurschilderingen schenken. Het zou toch fantastisch zijn verhalen over Stevensweert via muurschilderingen blijvend zichtbaar te maken in Stevensweert. Op een drietal locaties in Stevensweert worden deze muurschilderingen aangebracht: de gevel van het schutterslokaal, een gedeelte van de betonnen muur van de vesting en de gevel van het pand Molenstraat Noord 2. De start is gemaakt op de gevel van het clublokaal van schutterscompagnie “St. Rochus”. De voorbereidingen startten op 1 juni met het aanbrengen van drie lagen grondverf: een primer, gevolgd door twee lagen witte muurverf, als ondergrond voor de aan te brengen schildering. Op 2 juni om 22.30 uur werd met behulp van een beamer de contouren van het ontwerp op de muur aangegeven. Volgens muralist Marcus Debie (1972 Geleen) is de duisternis de beste tijd om contouren aan te brengen.

Ver na middernacht was dit karweitje geklaard. De dag erna gaf de witte muur zijn anonimiteit prijs. Op 3 juni werden de eerste vlakken ingekleurd en de voortgang was vanaf dat moment goed te volgen. Voorbijgangers reageerden verrassend. U hebt Marcus wellicht aan het werk gezien en u hebt ongetwijfeld versteld gestaan met welk een precisie hij met slechts spuitbussen details heeft aangebracht in de traditie van de Hollandse fijnschilders, waarin hij zich gespecialiseerd heeft. De reacties van bezoekers en passanten waren overweldigend, fantastisch. Bewonderaars stond hij vriendelijk en geduldig te woord en ging zelfs met hen op de foto. De eerste stap is genomen en op vrijdag 17 juni stond de eerste muurschildering erop!

Hebt u ook zo’n wow-moment en draagt u dit initiatief een warm hart toe dan kunt u dit project financieel steunen door een gift over te maken op bankrekeningnummer

NL 37 RABO 0130 9560 82 t.a.v. Amici Insulae o.v.v. murals. Geef uzelf een cadeau en maak een stukje van deze muurschilderingen uw eigendom! Wees trots op Stevensweert!

Print Friendly, PDF & Email