Leerlingen van basisschool “De Maasparel” krijgen les over de verkeersveiligheid, het oversteken en het fietsen op de weg

Groep 4 en 5

Op dinsdagmorgen 28 juni kregen de leerlingen van basisschool “De Maasparel” buiten les over de verkeersveiligheid, het oversteken en het fietsen.

Door middel van praktijklessen op en rond de school werden de vaardigheden getest en met de ANWB “Streetwise” leerden ze spelenderwijs over het verkeer.

Streetwise is passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. In alle groepen wordt de nadruk vooral gelegd op de verkeersveiligheid en het dragen van een autogordel. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen en een fietsparcours wordt de praktijk van de fietser en de voetganger zo veel mogelijk nagebootst.
Wat kan je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Kinderen leren onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s.
In de volgende groepen leren kinderen over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ook het dragen van een veiligheidsgordel en het belang van een autostoeltje.
De kinderen uit groep 7 en 8 krijgen een praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Hierin komt van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen, over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook fietsen ze met een zware rugtas op om zich voor te bereiden op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Al met al een zeer belangrijke en leerzame morgen voor de leerlingen van basisschool “De Maasparel” .

Behendig op de fiets
Print Friendly, PDF & Email