Badmintonclub Stevensweert: voor elk wat wils!

In Stevensweert is van alles te doen, maar wat niet iedereen weet, is dat in sporthal “De Werken” ook wordt gebadmintond. Op donderdagavond vanaf 20:00 uur worden hier partijen gespeeld. Deze 25 leden in de leeftijd van 16 tot 65 komen niet alleen uit Stevensweert, maar ook uit Maasbracht, Ohe en Laak, Echt en zelfs uit Susteren. De club heeft een herenteam en een mixteam die deelnemen aan de RecreantenCompetitie Midden-Limburg. 

Sommige spelers zijn nog maar net begonnen en andere spelers zijn echte oude rotten. Hier maken die verschillen niets uit, want we zorgen ervoor dat alle spelers een sportieve en gezellige avond hebben. Door goed te kijken of een beginner met een ervaren speler tegen gelijkwaardige tegenstanders speelt, is het voor alle vier een uitdagende wedstrijd. En net dit aanpassen aan elkaar is belangrijk bij een kleine club.  

De vereniging heeft een recreatief karakter: je kunt hier spelen zonder verplichtingen voor een lage contributie van 50 euro per jaar. De club zorgt voor de nodige gezelligheid: natuurlijk is er elk jaar een feestavond, maar ook andere activiteiten worden bedacht. En als de coronaregels het weer toelaten, wordt de donderdagavond regelmatig afgesloten met een gezellig drankje.  

Afgelopen najaar hebben we opnieuw een familiedag georganiseerd: partner, zoon, dochter, vader, moeder of het hele gezin, iedereen was welkom. De opkomst was groot en er werden goede wedstrijden gespeeld, maar vooral veel gelachen. Dit heeft er zelfs voor gezorgd dat twee familieleden lid zijn geworden. 

Maar we hebben nog ruimte in de zaal voor meer spelers. Dus wil je lekker sporten? Ben je fanatiek? Of liever een beetje rustig aan? Kom eens een keertje kijken, of beter nog: kom eens meespelen. Een badmintonracket kun je van ons lenen. Heb je vooraf vragen, bel Danielle Cuijpers 06-51428249.

Print Friendly, PDF & Email