Stef Strous burgemeester van de gemeente Maasgouw tot juli 2023


In overleg met de commissaris van de Koning en de fractievoorzitters in de gemeenteraad heeft Stef Strous besloten om na het einde van zijn huidige ambtstermijn tot juli 2023 aan te blijven als waarnemend burgemeester van Maasgouw.
Burgemeester Strous begon in 2010 en op 8 februari 2022 loopt zijn tweede ambtstermijn van zes jaar af. Hij heeft met de gouverneur afgesproken dat deze hem met ingang van 8 februari 2022 zal aanstellen als waarnemend burgemeester. Zo kan hij meewerken aan een goed verloop van de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar en het inwerken van de nieuwe gemeenteraad. Ook zorgt hij zo voor continuïteit bij de start van het nieuwe college van B&W.
“Ik blijf met enthousiasme mijn ervaring inzetten voor de gemeente, onze inwoners en bedrijven”, aldus Strous. “Wij hebben als jonge gemeente veel bereikt en er blijft nog veel te doen. Met onze dienstverlening, communicatie, veiligheid en regionale samenwerking zijn we steeds in ontwikkeling.”

“In de zomer van 2023 ben ik 65 en dan wil ik nog graag, bij goede gezondheid, mijn deskundigheid en ervaring elders in de samenleving inzetten”, zegt Strous. “Maasgouw kan dan met een nieuwe burgemeester verder bouwen aan de gemeente. Het werk van de lokale overheid is nooit af. Wie had 2 jaar terug de coronapandemie verwacht, of net voor de zomer de wateroverlast? Wie voorzag in 2015 de vluchtelingenstroom? Zo komen er steeds nieuwe zaken op ons af. Het blijft heel mooi om hieraan te mogen werken”.

Bronvermelding: Gemeente Maasgouw

Print Friendly, PDF & Email