Nationale Archeologiedagen

De Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land, ook in Midden-Limburg. Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis! In onze regio zijn er activiteiten georganiseerd in Haelen, Reuver, Roermond en Stevensweert. Lees snel verder en ga op ontdekkingsreis! Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

img

Stevensweert – Archeo Route Eiland in de Maas

Ontdek tijdens deze fietstocht van 8 km de vier vindplaatsen van de Archeo Route op het ‘Eiland in de Maas’. Beleef op de diverse locaties het archeologische verhaal van de Kantharos, Kasteel Stevensweert, de Spaanse Vesting en kasteeldomein Walburg. Deze wandeling maakt onderdeel uit van ArcheoRoute Limburg. Download de app Archeo Route Limburg en kijk op vindplaatsen welke verhalen jij wil ontdekken.  
Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak, Jan van Steffeswertplein 1, Stevensweert, vrijdag 18 juni, zaterdag 19 juni, zondag 20 juni, doorlopend op eigen gelegenheid, toegang is gratis.

Stevensweert – Herinrichting Kasteeldomein Walburg

Ontdek tijdens deze wandeling van 4 km de geschiedenis van het verdwenen kasteeldomein Walburg. Beleef op locatie het archeologische verhaal van het kasteeldomein Walburg. Deze wandeling maakt onderdeel uit van Archeo Route Limburg. Download de app Archeo Route Limburg en kijk op vindplaatsen welke verhalen jij wil ontdekken.  

Hompesche Molen / Kasteeldomein Walburg, Molendijk 6, Stevensweert, vrijdag 18 juni, zaterdag 19 juni, zondag 20 juni, altijd, toegang is gratis.

Alle activiteiten

In heel Nederland worden vele activiteiten georganiseerd. Wil je weten welke en waar? Kijk dan op de website van de Archeologiedagen.

Bronvermelding: Delta Limburg

Print Friendly, PDF & Email