Nieuws Sociaal Wijkteam

Nieuws van het Sociaal Wijkteam van de gemeente Maasgouw

In een vorig bericht hebben we melding gemaakt dat het tijd is voor de jaarlijkse belastingaangifte. Als u hier moeite mee heeft dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam van de gemeente Maasgouw. Samen met u kijken ze wat een passende oplossing is. Zij kennen de mogelijkheden die er zijn om ondersteuning te krijgen bij het invullen van uw belastingaangifte. Ook zijn er commerciële partijen waar u terecht kunt. U kunt gratis gebruik maken van het Sociaal wijkteam. (Zie het bericht ‘Belasting aangifte doen’.)

Wat doet het Sociaal Wijkteam nog meer

Bij het Sociaal wijkteam kunt u terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft. Het Sociaal wijkteam is voor alle inwoners van Maasgouw. Ook mensen uit de directe omgeving van mensen die hulp nodig hebben, kunnen bij het wijkteam terecht. Denk aan mantelzorgers, familie, buren of leerkrachten.

Werkwijze

Als u contact opneemt met het Sociaal wijkteam komt een medewerker bij voorkeur bij u thuis, of op een andere plek die voor u vertrouwd is, langs om uw vraag te bespreken. U kunt zich tijdens het gesprek laten bijstaan door iemand die u vertrouwt of uw situatie goed kent, bijvoorbeeld een familielid, mantelzorger of goede kennis.
Maakt u liever gebruik van en onafhankelijke ondersteuner dan kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak. De medewerker van het sociaal wijkteam kan u in contact brengen met een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE.
Samen met u gaat het Sociaal wijkteam op zoek naar de best passende oplossing voor uw vraag of probleem. Daarbij wordt gekeken wat u samen met familie, buren, vrienden en kennissen kunt doen. Mogelijk kunnen algemene voorzieningen ingezet worden. Wanneer dat niet voldoende is, wordt professionele ondersteuning geregeld. 

Bereikbaarheid

Het Sociaal Wijkteam is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur te bereiken via het nummer 0475 – 85 25 00 of via sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl.
Ook kunt u tijdens de openingstijden gebruik maken van het inloopspreekuur in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil, Suikerdoossingel 49 in Maasbracht. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Maasgouw.   

Bronvermelding: Delta Limburg
                              Gemeente Maasgouw

Print Friendly, PDF & Email