Bibliocenter actief


Bibliocenter is een coronaproof ontmoetingsplek rijker: het Maasgouws Koffie Heukske. Een plek waar mensen elkaar online kunnen ontmoeten, terwijl ze gewoon thuis op de bank of aan de keukentafel zitten. Met een pc, laptop, tablet, Ipad of smartphone kan iedereen verbinding maken met deze ontmoetingsplaats. Het online Koffie Heukske is elke woendagochtend geopend voor ‘alle luuj oet Maasgouw’ van 11.00 tot 11.30 uur. Gratis.

img

Gezellig kletsen

Door de (gedeeltelijke) lockdown zitten, blijven veel meer mensen binnen en heeft men daardoor ook minder contact met familie, buren, vrienden en bekenden. Met dit Maasgouws Koffie Heukske probeert Bibliocenter om mensen uit Maasgouw evengoed samen te brengen, om onderling gezellig te kletsen of om van gedachten te wisselen over een Maasgouws of actueel onderwerp. Alleen meeluisteren is ook mogelijk.
Het mag duidelijk zijn dat alle gesprekken op een normale, respectvolle manier dienen te verlopen en dat iedereen de kans krijgt om z’n zegje te doen. De gastheer/gastvrouw van Bibliocenter draagt zorg voor een correct en soepel verloop van het gesprek. Hij / zij heeft enkele agenda-voorstellen, maar uiteraard kunnen deelnemers ook zelf een onderwerp naar voren brengen. Verder wil Bibliocenter proberen om verenigingen en instanties te benaderen die in deze tijd een grote rol spelen, zoals bijvoorbeeld de voedselbank of het Rode Kruis. Zulke gastsprekers zullen tijdig bekend worden gemaakt.

Alle luuj oet Maasgouw

Deelnemen aan zo’n gesprek is voor ‘alle luuj oet Maasgouw’ bedoeld, geheel gratis en vereist wel de app Microsoft Teams op je pc, laptop, tablet of telefoon. De microfoon en de camera in zo’n apparaat zorgen er voor dat je met beeld en/of geluid kunt deelnemen aan het gesprek.
Omdat een gastheer/gastvrouw elke deelnemer apart binnen moet laten, verzoeken we je om iets eerder “aanwezig te zijn”. Een deelnemer die na de begintijd binnenkomt, moet mogelijk iets langer in de wachtkamer zitten: deze wordt dan binnengelaten als de gastheer/gastvrouw klaar is met de inleiding. Voorlopig is het Maasgouws Koffie Heukske 1 keer per week.

Aanmelden

Deelnemen aan het Maasgouws Koffie Heukske? Hier kun je je aanmelden
Extra informatie of hulpvragen over het Maasgouws Koffie Heukske kun je aanvragen via g.hellenbrand@bibliocenter.nl of via 06-15317867. 

Bibliocenter hoopt jullie allemaal te mogen begroeten in onze digitale koffiehoek. Zeg het voort! Ken je familie of vrienden zonder pc of internet, nodig hen uit om samen met jou deel te nemen. Hoe meer mensen aan de “Koffie”, hoe gezelliger.

Bronvermelding: Delta Limburg

Print Friendly, PDF & Email