Nieuwe samenwerking Hompesche Molen

Nieuwe samenwerking bij de Hompesche Molen

Vanaf zaterdag 27 juni kan iedereen weer terecht op het buitenterras van de Hompesche Molen tegenover natuurgebied de Molenplas in Stevensweert. Groot en klein, jong en oud, met óf zonder modder aan je schoenen. Natuurmonumenten gaat als eigenaar van de molen samenwerken met het team van de nieuwe horecaondernemer Igor Stel, onder andere uitbater van Kasteel Limbricht.
De komende tijd gaan Natuurmonumenten en team Hompesche Molen aan de slag om van de locatie weer een plek te maken waar iedereen zich welkom voelt. Voorlopig zal de horeca bestaan uit de ontvangst van gasten op het buitenterras. Een bezoek aan de molen blijft daarbij mogelijk. Verder hebben de partners het plan om deze zomer samen een aantal activiteiten/arrangementen te organiseren gericht op beleving van natuur en cultuurhistorie. Extra ideeën vanuit de buurt zijn altijd welkom en we staan open voor overleg.
https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/nieuwe-samenwerking-bij-de-hompesche-molen

Deuren gaan weer open
We zijn heel blij dat we binnen een paar weken een partner hebben gevonden die ervoor zorgt dat de Hompesche Molen blijft draaien. Het is voor veel wandelaars en fietsers een start- of rustplaats voor of na een bezoek aan de naastgelegen natuur of de cultuurhistorische dorpjes Stevensweert en Ohé en Laak. De OERRR-speelnatuur die erbij ligt is een plek waar kinderen lekker kunnen ravotten, terwijl hun ouders ontspannen op het terras. Met de zomer in aantocht en voor velen van ons ‘vakantie in eigen land’, wilden we als Natuurmonumenten één ding heel graag: dat iedereen hier gewoon terecht kan.

Wees welkom
Vanaf zaterdag 27 juni en tijdens het hele zomerseizoen is het terras elke dag van 10 tot 19 uur open. “Het is mooi om in deze pittige tijd onze ervaring los te mogen laten op zo’n prachtige locatie”, aldus nieuwe horecapartner Igor Stel. “We combineren straks een heerlijk terras met sfeervolle ruimtes voor feestjes en arrangementen en zijn ook van plan om samen met Natuurmonumenten een paar leuke activiteiten te organiseren die passen in dit gebied. We werken daarbij ook graag samen met de lokale omgeving. De komende dagen zetten we alles op alles om snel open te kunnen. We kijken er al naar uit om onze eerste gasten te mogen begroeten.”

Vooruitblik en lange termijn
In de herfst en winter zal de Hompesche Molen naar verwachting alleen in de weekenden open zijn. De exacte invulling daarvan bekijken de partners nog. De samenwerking loopt voorlopig tot en met eind 2021. Ondertussen gaat Natuurmonumenten plannen maken voor de definitieve invulling van de Hompesche Molen. We bekijken daarbij welke functies we uiteindelijk –op de langere termijn– in het gebouw willen onderbrengen, zodat de locatie maximaal bijdraagt aan onze doelstellingen. Vragen, tips of ideeën? Mail naar maasvallei@natuurmonumenten.nl.

Doe mee en ga naar natuurmonumenten.nl/gavoorgroei of OERRR.nl/ikhartjenatuur  

Print Friendly, PDF & Email