Informatiebijeenkomsten voor een financieel gezonde toekomst

Informatiebijeenkomsten voor een financieel gezonde toekomst
In een tijd waarin financiële redzaamheid belangrijk is, blijkt dat veel huishoudens moeite hebben met het behouden van overzicht in hun financiën. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de huishoudens geen idee heeft hoeveel geld ze maandelijks uitgeven of worstelt met hun financiële administratie. Om mensen op weg te helpen naar een financieel gezonde toekomst, organiseert Bibliocenter Maasgouw gratis informatiebijeenkomsten. Aanmelden is wel verplicht.

Zicht op je geld |
Dinsdag 17 oktober 2023 van 19:30 – 21:30 uur, Buurtcentrum De Spil in Maasbracht
Leer hoe je een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven kunt maken. We gaan aan de slag met het opstellen van een maandbegroting en een jaaroverzicht. Bovendien delen ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhalen en tips.

Je (kind) wordt 18, en dan?
Dinsdag 31 oktober 2023 van 19:30 – 21:00 uur, ’t Baekerhoes in Maasbracht
Is jouw zoon of dochter binnenkort 18 jaar of al volwassen? Bibliocenter organiseert samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) een informatiebijeenkomst om jongeren en hun ouders te helpen bij de nieuwe verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken. Tijdens deze avond krijg je informatie over DigiD, verzekeringen, toeslagen, belastingen, DUO, bijbaantjes, sparen en schulden, en het opbouwen van een goede administratie.

Toeslagen, waar heb ik recht op
Dinsdag 14 november 2023 van 19:30 – 21:30 uur, Gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden

Weet jij op welke toeslagen je recht hebt en hoe je deze kunt aanvragen? Tijdens deze avond worden verschillende belastingtoeslagen en kwijtscheldingen helder uitgelegd, waaronder huurtoeslag, cultuurtoeslag, zorgtoeslag en kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Nico Hoekstra, vrijwilliger bij Bibliocenter, heeft alle informatie overzichtelijk op een rij gezet. In het tweede deel van de avond neemt Anneloes Hannen je mee door de voorzieningenwijzer van Maasgouw.

Workshop veilig internetbankieren
Dinsdag 21 november 2023 van 13:30 – 15:00 uur, Cultureel Centrum Don Bosco in Heel
Internetbankieren is niet meer weg te denken, maar helaas komt fraude nog steeds voor. Tijdens de workshop “Veilig internetbankieren” leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je internetcriminaliteit kunt herkennen, welke vormen van internetcriminaliteit er zijn en hoe je jouw gegevens veilig kunt houden. Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door KBO St. Ambrosius Heel en de RegioBank.

Aanmelden
Deelname aan alle bijeenkomsten is gratis en inclusief koffie en thee. Meer informatie of aanmelden kan via de website van Bibliocenter www.bibliocenter.nl/agenda/maasgouw of door te bellen met Carien van Eijden van Bibliocenter, tel. 06-20420823.

Einde persbericht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Carien van Eijden van Bibliocenter, tel. 06-20420823 E-mail:
info@bibliocenter.nl

Print Friendly, PDF & Email