De slag om Stevensweert op 15, 16 en 17 september

In de Historische kern van Stevensweert waan je je terug in de tijd! Kijk hoe vakmannen en vrouwen oude ambachten beoefenen. Denk hierbij aan een smidse, mandenmaker en touwslager.
Laat je meeslepen in de historie door de verschillende karakters die je tegenkomt. Sta oog in oog met de roofvogels van de valkenier, laat je verassen door de trucjes van de dwalende magiër, of ga met de voetjes van de vloer door onze rondzwervende muzikanten.

Tevens is er genoeg te vinden voor de innerlijke mens. Proef de geschiedenis bij het Historisch Banket. Of laat je verwennen door de cateraar De Timp, die speciaal voor ons zijn menu en stand een historisch sausje heeft gegeven, en spoel het weg met een lekkere Duvel 6.66!

Zelf een avontuur beleven in de Slag om Stevensweert? Loop de tent van Vechel Ventures binnen! Rick en zijn verhalenvertellers nemen je mee in een spannend interactief verhaal.

Op het Bastion Gelderland vind je het Kinderdorp, waar we onze kleinste tijdreizigers vermaken met spel en educatie. Laat je door Baroen opleiden tot musketier of piekenier, en leer hoe je een vestingstad kan innemen of verdedigen! Laat je meeslepen door de grappige verhalen van het Plansjet Poppentheater, of laat je schminken!

Op het Slagveld kun je kijken hoe de troepen oefenen voor de grote slag! Kijk hoe de musketiers, piekeniers, cavalerie en artilleristen exerceren, en wen aan de oorverdovende knallen van de musketten en kanonnen.

Of bezoek het Historisch Kampement en laat je meenemen naar de leefomstandigheden tijdens de 80 jarige oorlog. Ruik aan de stoofpot of kijk hoe de soldaten en kampvolgers ontspannen voor of na de slag. Er is genoeg te zien in het Historisch Kampement, het is een klein, bruisend dorp op zich!

De voorbereidingen zijn in volle gang, vanaf woensdag 13 september wordt het evenemententerrein opgebouwd. We maken ons op voor een fantastisch feestweekend!

Namens het bestuur van Schutterscompagnie Sint Rochus.

Print Friendly, PDF & Email