Excursie voor alle leerlingen van BS De Maasparel en kinderopvang Ut Kerreraad

Wethouder Blomen met Norah
Wethouder Blomen met Jan

Op maandag 16 januari zijn de leerlingen van BS De Maasparel en Ut Kerreraad op een mooie en intensieve manier betrokken bij de “Reconstructie Oude kern Stevensweert”. Van onze vaste medewerkster Nona Hendrix van BLM ontvingen wij onderstaand bericht.

BLM Wegenbouw heeft samen met de ingenieurs van RA+ en de gemeente Maasgouw een middag georganiseerd voor alle leerlingen van BS De Maasparel en kinderopvang Ut Kerreraad. Tijdens deze middag konden de leerlingen kennis maken met de wegenbouw en werd er duidelijk gemaakt  welke beroepen er allemaal in de wegenbouw mogelijk zijn: van stratenmaker tot uitvoerder. 
Op de kleurplaten van de kleurplatenwedstrijd komen deze beroepen allemaal terug. De mooiste kleurplaten zijn afgedrukt op twee grote bouwhekdoeken en zijn door wethouder Sjors Blomen en Projectleider van de gemeente Maasgouw  Luc Graus onthult. De kleurplaten zijn op de Markt en de basisschool van Stevensweert te bewonderen!

Informatie.
Daarnaast zijn de leerlingen tijdens deze (wegenbouw)excursie meer te weten gekomen over de werkzaamheden in de wegenbouw, de weg van het (regen)water en de rijke geschiedenis van het vestingstadje Stevensweert. De heren John Schoonbrood en Rens Jaspers  (van RA+) hebben de leerlingen meegenomen in de praktijk van de wegenbouw, Christian Reufs en Nona Hendrix (van BLM  wegenbouw) hebben de leerlingen op bezoek gehad in (volgens de leerlingen)  ’t Keetje en meer vertelt over de weg  van het water, de heren John van Engelen en Gérard Rutten (Streekmuseum Stevensweert en Ohé en Laak) hebben een rondleiding gegeven in het Museum Stevensweert en vertelt over de geschiedenis.

Een super leerzame, maar vooral leuke middag!

Voor alle kinderen een leuk aandenken
Klik op de foto
Print Friendly, PDF & Email