Gemeente Maasgouw vroeg hulp van inwoners in zoektocht naar nieuwe burgemeester (deel 2)

Inwoners Maasgouw willen enthousiaste aanvoerder als burgemeester.

Maasgouw zoekt een nieuwe burgemeester. De fractievoorzitters hebben de inwoners van Maasgouw gevraagd aan te geven welke kwaliteiten en vaardigheden de nieuwe burgemeester volgens hen moet hebben. De inwoners die reageerden willen het liefst een enthousiaste aanvoerder als burgemeester. Ook de ambtenaren geven dat aan. De profielschets sluit hierbij aan. De resultaten de enquêtes zijn te lezen via Gemeente Maasgouw.

De commissie vergadert op maandag 14 november over de profielschets en de verordening op de vertrouwenscommissie. De raad doet dat op 28 november. In die vergadering overlegt de commissaris van de Koning met de raad over de profielschets.
De stukken voor die vergaderingen zijn te lezen via gemeente Maasgouw
 

Burgemeester Strous stopt volgend jaar juli als burgemeester van de gemeente Maasgouw.

De raad moet daarvoor eerst in een profielschets aangeven welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet hebben. De fractievoorzitters van de gemeenteraad bereiden die profielschets voor. Zij willen daarin ook de mening van inwoners meenemen.
Inwoners van Maasgouw kunnen daarom vanaf vandaag, 7 oktober tot en met 16 oktober via www.mijnburgemeestermaasgouw.nl een digitale vragenlijst invullen.
In dezelfde periode
kunnen ook de ambtenaren via een interne link de vragenlijst invullen.
De
fractievoorzitters nemen de resultaten mee bij het opstellen van de conceptprofielschets.
Op 14 november is er een extra commissievergadering waarin de profielschets wordt besproken.
Op 28 november stelt de raad de profielschets vast. De gouverneur neemt de
schets in die raadsvergadering in ontvangst en zal hem dan ook met de raad bespreken. De vacature burgemeester van Maasgouw wordt op 30 november opengesteld.
Het is de
bedoeling dat de gemeente in juli 2023 een nieuwe burgemeester heeft.
 
Print Friendly, PDF & Email