Najaarsactiviteit Amici Insulae op 4 november en foto’s van de tweede mural

Uitnodiging voor de leden van Amici Insulae

We hebben het genoegen de leden van Amici Insulae uit te nodigen voor de najaarsactiviteit, die zal plaatsvinden op vrijdag 4 november a.s. locatie: MFC Ohé en Laak (t.o. de kerk). Aanvang: 19:30 uur – zaal open 19:00 uur.

Tevens nemen we op deze avond afscheid van onze secretaris dhr. A. Peters.


Verder zal in het kort informatie gegeven worden over ons jubileum in 2023 en een impressie over
de totstandkoming en de vorderingen van de muurschilderingen.

Door op de foto links te klikken, kunt u de tekst vergroten.
Meer informatie kunt u vinden op Amici Insulae

Let op! Er zijn consumpties verkrijgbaar maar er is hier geen mogelijkheid om te pinnen, dus het verzoek van het MFC te Ohé en Laak om zoveel mogelijk gepast geld mee te nemen!

Na ruim drie weken legde op 13 september j.l. Marcus Debie, professioneel Grafiti Artiest, de laatste hand aan de tweede muurschildering op het bastion nabij de vestingwerken in Stevensweert. In deze zeer gedetailleerde muurschildering heeft hij de slag om Stevensweert in 1702 weergegeven.

Aangezien het tropisch heet was om de verf verantwoord op de muur gespoten te krijgen, heeft hij noodgedwongen zijn werkschema moeten aanpassen. In die tussentijd is hij voor een opdracht naar Praag afgereisd. Na terugkomst heeft hij de muurschildering in Stevensweert afgemaakt. Het resultaat mag er weer zijn, getuige de vele positieve reacties van de eigen inwoners maar ook van de vele bezoekers. Na een eerste muurschildering op de gevel van het schutterslokaal op het Eiland is Stevensweert wederom met een tweede muurschildering verrijkt.
Maar, wij zijn er nog niet! Financiële giften zijn en blijven welkom. Giften t.n.v. Amici Insulae o.v.v. murals rekeningnummer NL 37 RABO  0130 9560 82 Hartelijk dank voor uw gift!

Voor de liefhebber:
Impressie tweede muurschildering

Print Friendly, PDF & Email