Nationale Archeologiedagen op 18 en 19 juni aanstaande van 14.00 uur tot 15.30 uur

300 jaar Hompesche molen te Stevensweert

Zaterdag 18 juni en zondag 19 juni zal er op beide dagen om 14.00 de Walburgwandeling: 300 Jaar Hompesche Molen en het verdwenen kasteeldomein Walburg worden verzorgd in het kader van de Nationale Archeologiedagen.

Tijdens deze wandeling onder begeleiding van een ervaren VVV / Museumgids is er aandacht voor het 300 jarige jubileum van de hoogste stellingmolen van Limburg in combinatie met het verdwenen kasteeldomein Walburg. Daarnaast komt men meer te weten over speciale zichtlijnen in het landschap, ontgrindingen, opgravingen en de recente herinrichting van het kasteeldomein, waarbij de contouren van kasteel Walburg weer zichtbaar werden gemaakt.

Deze Walburgwandeling start op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni om 14.00 bij het parkeerterrein van de Hompesche Molen, Molendijk 6, Stevensweert. De totale afstand van de wandeling is zo’n 4 kilometer. Aan het einde van de wandeling is er de gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage ten gunste van het gidsenteam.

Aanmelden kan per e-mail via vvvstevensweert@hartvanlimburg.nl of via telefoon 0475-550236, bereikbaar op donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email