Heeft u zich al aangemeld voor informatie over de reconstructie van de oude kern

In samenwerking met gemeente Maasgouw en RA+ ingenieurs start BLM Wegenbouw met de uitvoering van de herinrichting Oude Kern Stevensweert Fase 1.

Wat gaan we doen?
Samen met de buurt is een nieuwe betere inrichting voor de Oude Kern van Stevensweert ontworpen die vanaf   20 juni 2022 gerealiseerd wordt. We leggen oa. een nieuw regenwaterriool aan en vervangen/vernieuwen een gedeelte van het bestaande vuilwaterriool. Een duurzaam onderdeel in het plan is het afkoppelen van het regenwater. De bestaande verhardingen worden opgebroken en grotendeels hergebruikt in de nieuwe situatie om de historie van de kern te behouden.
Wij organiseren op woensdag 8 juni van 15:00 uur tot 17:00 uur en van 18:00 uur tot 20:00 uur een informatiebijeenkomst in Grand Café ’t Aod Kloaster, Markt 6 in Stevensweert. Om u beter te woord te staan, vragen wij u om zich aan te melden voor de informatiebijeenkomst. Stuur daarvoor een mail naar n.hendrix@blmwegenbouw.nl of bel met Nona Hendrix via 06-58984170. 

Wij proberen samen te werken met de bewoners en belangstellenden om een antwoord te geven op de volgende onderwerpen:

  1. Bereikbaarheid: Kan ik nog naar dokter Kornelis of de kerk of het trefcentrum? Ook voor ouderen of met een rollator?
  2. Parkeren: Waar kan ik mijn auto parkeren tijdens de werkzaamheden en in de nachtelijke uren?
  3. Planning: Wanneer wordt er waar gewerkt, waar beginnen de werkzaamheden? Wanneer begint u in de Rulkensstraat?
  4. Vuilophaaldienst: Hoe wordt mijn vuilnis opgehaald?
  5. Afkoppelen van regenwater: Welke opties zijn er?
  6. Contact: Wie kan ik bellen met vragen?

Voor specifieke vragen kunt u zich in verbinding stellen met mevr. Nona Hendrix via de mail n.hendrix@blmwegenbouw.nl of telefonisch 06-58984171. Voor personen die niet aanwezig kunnen zijn of behoefte hebben aan een persoonlijke uitleg voor hun huis kunnen contact opnemen met mevr. Nona Hendrix
De werkzaamheden in de Contelmostraat, de Rulkenstraat en de Singelstraat West (tot aan de Maaspoort) beginnen op maandag 20 juni en zullen duren tot ongeveer 12 augustus.
We leggen  nu o.a. een nieuw regenwaterriool aan en vervangen of vernieuwen een gedeelte van het bestaande vuilwaterriool.  In de tussenperiode proberen we u via een brief of via de site van de dorpsraad Stevensweert te informeren. Overigens kunt u altijd contact opnemen met Nona Hendrix, telefonisch 06-58984170 of via n.hendrix@blmwegenbouw.nl

Print Friendly, PDF & Email