Slagboom Stevensweert Marina

Slagboom is geplaatst.

De gemeente Maasgouw heeft aan Stevensweert Marina een vergunning afgegeven voor het plaatsen van een slagboom tussen de zomer -en winterhaven.
Deze slagboom is intussen geplaatst door Marina zonder het daarvoor benodigde verkeersbesluit en is bovendien op een openbare weg waardoor het achterliggende (natuur)gebied niet meer vrij toegankelijk is.

Bewoners en belanghebbenden kunnen tot 8 augustus hun bezwaren kenbaar maken bij de gemeente.

Klachtencommissie Gemeente Maasgouw
Postbus 7000
6050AA Maasbracht of
info@gemeentemaasgouw.nl

Regels voor de slagboom bij Stevensweert Marina (jachthaven)

Stevensweert Marina heeft een omgevingsvergunning gekregen voor het bouwen van een slagboom op de weg In Het Broek. Tegen de omgevingsvergunning zijn geen bezwaren binnengekomen. Fietsers en wandelaars hebben altijd toegang.

Nu de slagboom er staat, wil de gemeente samen met de ondernemer duidelijkheid scheppen over wie wanneer toegang heeft. Daarvoor zijn we van plan een verkeersbesluit te nemen met daarin twee maatregelen:
1: Het gebied is gesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 22:00 en 6:00 uur. De slagboom is dan dicht.
2: Bij het havenkantoor kan een dagpasje aangevraagd worden voor wie toch tussen 22:00 en 6:00 uur met de auto het gebied in wil.

In de praktijk zal de slagboom ook overdag vaak naar beneden staan, maar weet dat je gewoon binnengelaten wordt. Met deze maatregel willen we de rust in het achterliggende gebied vergroten.   
Bij het nemen van het verkeersbesluit willen we graag alle belangen goed afwegen. Wilt u reageren op deze regels,  neem dan vóór 8 augustus contact op met het KCC van de gemeente Maasgouw.
Postbus 7000

6050 AA Maasbracht
E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl

Mochten wij geen breed gedragen of zwaarwegende bezwaren ontvangen dan gaan we op 8 augustus het verkeersbesluit publiceren en laten we de verkeersborden plaatsen.
Het betreft een voorstel om de situatie bij de geplaatste slagboom bij Stevensweert Marina voor alle betrokkenen naar behoren en wens op te lossen. Het is dus een voorstel waarop nog meegedacht en gereageerd mag worden, maar die al de goedkeuring heeft van betrokken gesprekspartners. Eventuele reacties wel graag met de blik vooruit op geleide van de wensen van alle betrokkenen. Ingaan op stappen in het verleden dragen niet echt bij aan de discussie.

Meer informatie: C.Schouten@gemeentemaasgouw.nl

Print Friendly, PDF & Email