Starterslening

 

Ben jij starter op de woningmarkt? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een starterslening. De gemeente Maasgouw verruimt de mogelijkheden om een starterslening aan te vragen. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen. De starterslening is dus een aanvulling van de gemeente op jouw eerste hypotheek. Het bedrag dat je kunt lenen is maximaal € 45.000.

 

img

 

De maximale koopsom van een koopwoning in Maasgouw is verhoogd van € 210.000 naar € 225.000. Ook is het bedrag dat je kunt lenen hoger geworden, namelijk € 45.000. Op de website van SVn vind je alle voorwaarden.

Starterslening aanvragen?

Een aanvraagverzoek kun je indienen bij de gemeente Maasgouw door onderstaand formulier in te vullen. Na beoordeling van de aanvraag ontvang je een toe- of afwijzing. Als je een toewijzing hebt ontvangen, kun je digitaal de starterslening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Zij voeren voor alle deelnemende Nederlandse gemeenten de starterslening uit.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met beleidsadviseur Volkshuisvesting Berni Tonglet via b.tonglet@gemeentemaasgouw.nl.

Hier vind je het aanvraagformulier

Bronvermelding: Delta Limburg

Print Friendly, PDF & Email