Installatie Kinderraad

In verband met de op 14 december aangekondigde lock-down wordt de installatie van de Kinderraad verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2021.

In de raadzaal van de gemeente Maasgouw wordt op woensdag 16 december om 15.00 uur voor de eerste keer een kinderraad geïnstalleerd door burgemeester Stef Strous en kinderburgemeester Xant Veugen. De kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad van Maasgouw en is in het leven geroepen om kinderen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met democratie, politiek en de werking van de gemeente. 

img

Samenstelling Kinderraad
De kinderraad bestaat uit een burgemeester, een griffier, een bode, drie wethouders, twee journalisten en een fotograaf. De kinderraad kent zestien raadsleden die de acht basisscholen in de acht dorpen van de gemeente Maasgouw vertegenwoordigen. Tijdens deze eerste installatievergadering krijgen in totaal vijfentwintig kinderen van de groepen 7 en 8 een rol bij de kinderraad.

Over de Kinderraad
De kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad van Maasgouw. Vertegenwoordigers van alle fracties vormen samen het Kinderraad Commissie. De kinderraad is in het leven geroepen om kinderen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met democratie, politiek en de werking van de gemeente. Deze commissie zal de kinderraad in de toekomst ondersteunen en begeleiden.
De kinderraad vergadert in beginsel drie maal per jaar. De vergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De kinderen bepalen zelf de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de kinderburgemeester. De kinderraad adviseert de gemeenteraad over onderwerpen die kinderen en jongeren aan gaan. Of ze bedenken plannen die voor hen belangrijk zijn.
Na de installatie kan de kinderraad in het nieuwe jaar meteen aan de slag tijdens de eerste kinderraadsvergadering op 31 maart. Agendapunten voor het volgend jaar zijn biodiversiteit, gezondheid, omgevingswet en speeltuinen.
Door de coronamaatregelen is geen publiek aanwezig bij de installatieceremonie in de raadzaal. De kinderraadsvergadering is live te volgen via de website van de gemeente Maasgouw en wordt uitgezonden door de lokale omroep. 

Foto’s gemeente Maasgouw
Bronvermelding:
www.deltalimburg.nl

Print Friendly, PDF & Email