Fruit plukken en fruit persen

Beste vrienden van de Meersekamp

Misschien hebben sommige van jullie het al gezien maar het fruit in de Meersekamp is heerlijk aan het rijpen.
Dit jaar zal de oogst ook eerder zijn dan voorgaande jaren.
Het plukken hebben we gepland op vrijdag 18 en zaterdag 19 september, we starten om 9.30 uur met plukken tot circa 14.00 uur.
Op zaterdag 3 oktober wordt het fruit geperst. (ook start om 9.30 uur en einde afhankelijk van de hoeveelheid)

Het wijnmakers gilde Midden limburg heeft ook dit jaar weer toegezegd om voor koffie en broodjes te zorgen.
Uiteraard maken we er een gezellige dag van maar ik wil iedereen er toch op wijze dat we i.v.m., COVID 19 voldoende afstand van elkaar moeten houden. Ook in de pauze, ik weet dat het lastig is, maar graag wil ik iedereen vragen voorzichtig te zijn voor je eigen en elkaars gezondheid.

IKL zorgt op 18 & 19 september voor ladders en plukstokken, we vragen wel iedereen eigen handschoenen mee te brengen. Ook moet ik iedereen vragen om zich voor 15 september aan te melden via de site https://www.ikl-limburg.nl/buitenkracht/agenda/plukdagen-op-de-meersekamp-te-stevensweert/, niet aangemeld is geen deelname aan de activiteit. We moeten van iedereen contactgegevens hebben om snel en doelgericht mensen te informeren indien nodig.

Sap-persdag op de Meersekamp in Stevensweert

Om het fruit uit de boomgaard van de Meersekamp te verwerken in sap en later wijn, organiseren de vrienden van de Meersekamp een gezamenlijke sap-persdag op zaterdag 3 oktober vanaf 9.30 uur.
De appels/peren hebben 3 weken mogen na-rijpen in de boomgaard (plukdagen zijn 18 / 19 september) zodat ze volop suikers bevatten. Op deze dag zal de oogst uit de boomgaard verwerkt worden tot heerlijk vers sap waarna de leden van het Wijnmakersgilde Midden-Limburg het sap op eigen gelegenheid omzetten naar heerlijke appelwijn. Iedereen is welkom om op deze dag te komen helpen met het sap maken of om te komen kijken naar het sap maak proces.
Meer informatie en aanmelden voor 30 september kunt u op: https://www.ikl-limburg.nl/buitenkracht/agenda/sap-persdag-op-de-meersekamp-te-stevensweert/

Print Friendly, PDF & Email