Uitbreiding Archeo Route Limburg

Uitbreiding Archeo Route Limburg in Stevensweert

De Archeo Route Limburg is uitgebreid met een archeo-tegel in Stevensweert. Op de locaties ontdekken de bezoekers, met behulp van de app de verhalen achter de archeologische vondsten. Het is eigenlijk een virtuele archeoloog, die een verhaal vertelt over de geschiedenis.
In Stevensweert zijn de volgende punten:
Aan de voorzijde van het museum rechts bij de speer. Daar hoort u het archeologische verhaal van het vlakbij gelegen kasteel van Stevensweert. Het was een burcht en speelde een belangrijke rol in grote oorlogen.
Bij het kanon beleef het archeologische verhaal van de Kantharos van Stevensweert. De Kantharos is een zeldzaam gave drinkbeker van zilver, die wereldwijd de boeken in gaat als de “Kantharos van Stevensweert”.  De originele beker staat in het museum in Nijmegen.

Het derde punt is gelegen bij de hoofdwacht. Hier beleef je het archeologische verhaal van de hoofdwacht van de vestiging in Stevensweert (zie foto). Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de tot nu toe verborgen geschiedenis van deze hoofdwacht, het middelpunt van de vesting.

Download de Archeo Route Limburg App via: https://archeoroutelimburg.nl/nl/de-archeo-route-limburg-app

Print Friendly, PDF & Email