Nieuwsbrief Kindervakantiewerk

Beste kinderen, ouders en dorpsgenoten,                                                            

“Het zijn bijzondere tijden”, hoe vaak hebben we deze woorden de afgelopen maanden niet gehoord. En bijzondere tijden zijn het zeker; COVID-19 houdt ons als mens in al onze facetten in de greep. We zijn bang om ziek te worden, contacten en activiteiten vallen weg, werken doen we veelal thuis en nog zoveel meer. Voor ons betekende dit in eerste instantie dat we moesten stoppen met het inzamelen van kleding, omdat deze niet meer opgehaald wordt. We hopen, zodra de omstandigheden het toelaten, weer opnieuw te starten met kledinginname en houden jullie hiervan op de hoogte.

Wij hebben lang gehoopt op andere omstandigheden, maar in ons achterhoofd nam het doemscenario steeds reëlere vormen aan. 2020 zou een feestjaar moeten worden, we bestaan dit jaar namelijk 60 jaar! We hadden enthousiaste leuke plannen om dit te vieren met alle (oud) comite-leden en (oud) jeugdleden, met leuke en bijzondere activiteiten, waaronder ook activiteiten uit de oude doos in een nieuw jasje, voor de kinderen van ons dorp. Maar net zoals veel verenigingen moesten wij concluderen dat het vieren van een jubileumfeest niet tot de mogelijkheden behoort in de huidige omstandigheden. Onze reünie werd dus al afgeblazen en hoewel we even de hoop hadden dit iets later in het jaar alsnog te vieren, komen we steeds meer tot de conclusie dat vieren zoals we dit voor ogen hadden gewoonweg niet mogelijk is.

Hetzelfde geldt voor de activiteiten die we voor de kinderen wilden organiseren. In het mooie jubileumprogramma dat we bedacht hadden, vielen meer en meer activiteiten weg omdat deze gewoonweg in de huidige tijd met de huidige regels niet of erg moeizaam te organiseren zijn. Natuurlijk is het zo dat volgens het RIVM, kinderen onder de 12 jaar geen anderhalve meter afstand hoeven te houden. In de aard van onze activiteiten, de hoeveelheid hulp die we altijd moeten inzetten van jeugdleiders, comité en andere vrijwilligers en het feit dat deze groepen wel anderhalve meter afstand dienen te houden, werd ons meer en meer duidelijk dat organiseren van deze activiteiten ontzettend lastig en soms zelfs onmogelijk is. Daarnaast speelt natuurlijk het feit dat voor ons veiligheid boven alles gaat; de veiligheid voor de kinderen voor wie we dit allemaal doen, maar zeker ook de veiligheid voor onszelf.

Met pijn in ons hart hebben we daarom dan ook een moeilijke beslissing genomen, rekening houdend met signalen die we van eenieder ontvangen, met de richtlijnen die nu gelden en de meningen van de mensen in het comité die de beslissing moeten dragen. Voor het eerst in 60 jaar zal het kindervakantiewerk Stevensweert geen zomerprogramma draaien…… We hopen op jullie begrip. En we hopen dat jullie volgend jaar alsnog voor ons klaar staan om het 60-jarig jubileum met ons te vieren. Want deze mijlpaal gaat hoe dan ook gevierd worden, met zijn allen!!

Namens het comité,
Esmeralda Meuwissen
Voorzitter Kindervakantiewerk Stevensweert.

Print Friendly, PDF & Email