Maak u sterk voor het dak op de kerk

Iedere week kunt u “De nieuwsbrief Parochiefederatie Maasbracht” ontvangen. U hoeft alleen maar te klikken op de site en uw mailadres in te vullen en u krijgt het parochienieuws te lezen van de 5 parochies en meer informatie.
Vandaag een stukje uit “Nieuwsbrief 203” over het dak van de kerk in Stevensweert.

KERKDAK STEVENSWEERT
De werkzaamheden m.b.t. het vernieuwen van het dak van de kerk in Stevensweert vorderen, maar jammer genoeg niet in het tempo dat we verwachtten. De bedoeling was om vóór Kerstmis klaar te zijn met de werkzaamheden, maar de vele regen in november en begin december heeft alles vertraagd. Met het kaarsenfeest op 15 december zal de kerk dan ook nog niet in volle glorie bewonderd kunnen worden.
Het kerkbestuur is ook nog steeds op zoek naar mensen die de restauratie willen steunen met een gift. Het is vooral op de inwoners van Stevensweert dat er een beroep wordt gedaan.

De kosten van de restauratie bedragen: € 426.391. De provincie Limburg hecht waarde aan het voortbestaan van onze kerk en heeft een bedrag van € 254.670 toegezegd.
De gemeente Maasgouw heeft een subsidie van € 42.445 toegezegd. Daarnaast hebben wij een aantal fondsen aangeschreven en ook al een aantal toezeggingen voor een bijdrage gekregen.
Donaties zijn er tot nu toe gekomen van een aantal bedrijven waar het kerkbestuur een relatie mee heeft (€ 3.520) en van aan aantal particulieren, waaronder ook enkele parochianen (€ 4.210). Maar we zijn nog altijd op zoek naar ca. € 90.000.

Stevensweertenaren steun uw kerk!
Zorg dat deze parel bewaard blijft voor de toekomst!
Steunen kunt u door een eenmalige gift op het volgende rekeningnummer
NL30 RABO 014 9501 153 van parochie H. Stephanus o.v.v. “restauratie kerkdak”. Zo een gift is (gedeeltelijk) fiscaal aftrekbaar.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een zogenaamde “periodieke gift”. In dat geval is uw gift 100% fiscaal aftrekbaar. U geeft dan jaarlijks hetzelfde bedrag in vijf opeenvolgende kalenderjaren. Deze gift moet dan wel vastgelegd worden in een overeenkomst die u met de parochie sluit. U kunt zo een overeenkomst downloaden bij de belastingdienst. Selecteer de volgende link: Overeenkomst Periodieke gift in geld (belastingdienst.nl) en klik dan op: “hyperlink openen”. U vult het formulier in tweevoud in en neemt dan contact op met de pastoor die de overige gegevens zal invullen en u één exemplaar voor uw eigen administratie doet toekomen.

Alvast Dank!

Print Friendly, PDF & Email