Rondleiding over het kasteel Walburg en zijn bewoners op 19 maart aanstaande

Rondleiding over kasteel Walburg en zijn bewoners.

Op zondag 19 maart zal er om 13.30 uur door VVV gids Jan Bogie, een gratis rondleiding (o.b.v. een geldig toegangsbewijs) van 1 uur worden verzorgd in het museum te Stevensweert. Deze 5e rondleiding tevens de laatste van het winterseizoen heeft als thema “kasteel Walburg en zijn bewoners”. De VVV gids zal u vertellen over een aantal bijzondere voorwerpen uit deze collectie van het museum. De collectie m.b.t. kasteel Walburg en zijn bewoners is zeer uitgebreid. Van de vele bewoners die gedurende ruim 250 jaar het kasteel bewoond hebben, wordt aan vier generaties extra aandacht besteed. De stichters van het kasteel graaf Herman Frederik van den Bergh en zijn echtgenote Josina Walburgis, de vernieuwer graaf Reinard .V. von Hompesch, de politicus graaf Adolf von Hompesch-Rürich en tot slotte de laatste generatie gravin Renée von Hompesch-Rürich, die het kasteel in 1918 definitief verkocht heeft. Unie is verder dat de complete wapenkamer van Walburg, met diverse bijzondere wapens, 100 jaar na de verkoop van het kasteel in het bezit is gekomen van het museum en deel uitmaakt van de expositie. De start van de rondleiding is bij de balie van het museum / VVV, Jan van Steffeswertplein 1 te Stevensweert.

Na de rondleiding kunt u in het museum de introductiefilm en de rest van de permanente expositie op eigen gelegenheid bezoeken! Leden van Amici Insulae, houders van de Museumkaart en kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang.

Print Friendly, PDF & Email