Tentoonstelling Cuypers’ Erfenis op het Eiland in de Maas

Laatste kans voor bezoek Cuyperstentoonstelling

De tentoonstelling “Cuypers’ Erfenis op het Eiland in de Maas” is nog te zien tot en met aanstaande zondag 28 augustus. Ontdek de diverse werkzaamheden van de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers en zijn leerlingen in de regio. Het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak is daarbij een zeer toepasselijke locatie omdat maar liefst drie generaties Cuypers architecten werkten aan dit gebouw. Aan de hand van nog nooit eerder aan het publiek getoonde tekeningen en documenten krijg je inzicht in deze verbouwingen. Ook de veelzijdige werkzaamheden van het Cuypersatelier te Roermond worden gepresenteerd aan de hand van beelden en andere voorwerpen.

Daarnaast is er aandacht voor de werkzaamheden van Cuypers en zijn leerlingen in kerken in de regio, waaronder de kerken van Stevensweert, Ohé en Laak, Echt, Thorn en het Belgische Kessenich.

In het kader van de laatste week zal er op donderdag 25, vrijdag 26 en zondag 28 augustus om 12.30 een gratis themarondleiding worden verzorgd door een museumgids. Deze rondleiding start bij de ingang van het Streekmuseum. Hier worden de belangrijkste elementen van het ontwerp van Pierre Cuypers en de latere verbouwingen besproken. Daarna volgt er bij de kerk meer informatie over de uitbreiding door Cuypers’ zoon en kleinzoon. Deelnemers hebben aansluitend de mogelijkheid om het museum te bezoeken.

De tentoonstelling is te bezoeken van donderdag t/m zondag 13.00-16.00. Voor een bezoek aan het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak betaal je het normale entree tarief van 3 euro per persoon. Leden van Amici Insulae, Museumkaarthouders
en jongeren tot 12 jaar zijn gratis.

Bezoekers ontvangen zolang de voorraad strekt een gratis themaboekje met wandel-
en fietsroute in de omgeving.
Kijk voor alle actuele informatie op  www.museumstevensweert.nl/pierre-cuypers-monument
Print Friendly, PDF & Email