CoronaMelder

Hoe werkt CoronaMelder?

CoronaMelder stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kunt laten testen.

Zo gebruik je CoronaMelder
1. Download CoronaMelder. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store.
2. Installeer de app. Op het scherm van je telefoon lees je hoe dit moet.
3. Volg de stappen in de introductieschermen.
4. Zet in de instellingen van je telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest.
5. Ontvang je een melding? Open CoronaMelder en lees wat je kunt doen en of je je moet laten testen.
6. Blijk je zelf corona te hebben? Dan is het jouw eigen keuze of je jouw besmetting – samen met de GGD – wilt melden in de app.

Vind je het installeren van de app lastig?
Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen je helpen bij het installeren. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800 – 1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen of vragen over de werking van de app.

Bronvermelding: https://www.deltalimburg.nl

 

Print Friendly, PDF & Email